gaby_duceag

8

Bucataras
Minunat

Brosteni, Suceava

Bucataras din 14.10.2009

RETETE619
PRIETENI342
Retete / Dulciuri

La multi ani Bucataras.ro, la 3 ani de la "debut" !

In Torturi la 18 Dec 2011

Blat. Se pun intr-un bol ouale impreuna cu zaharul. Se mixeaza intai la treapta mica, apoi marind viteza, timp de 10 minute. (Trebuie sa se topeasca zaharul). Se cerne faina impreuna cu cacaua, praful de copt si amidonul si se adauga peste oua. Se unge forma de tort cu ulei (o forma de...

Clatite cu cacao, crema Chantilly si caramel - La multi ani, Rocs!

In Dulciuri la 16 Dec 2011

Intr-un bol marisor cernem faina impreuna cu cacaua. Facem o gropita in mijloc si adaugam zaharul, untul topit si racit, ouale batute usor si omogenizam. Adaugam treptat laptele impreuna cu esenta, sarea si amestecam doar cat s-avem o compozitie omogena. Lasam compozitia la temperatura camerei...

Prajitura cu mar si caramel

In Prajituri la 28 Noi 2011

Separi albusul de galbenus. Galbenusurile le pui intr-un bol impreuna cu zaharul si mixezi 3-4 minute. Incepi sa adaugi uleiul in fir subtire mixand  in continuare. Trebuie sa obtii o crema fina, lucioasa. Adaugi faina, amidonul si omogenizezi. Diluezi drojdia in lapte caldut si...

Prajitura cu nuci, caramel si ciocolata

In Prajituri la 13 Noi 2011

Blat 1. Se separa albusurile de galbenusuri. Se mixeaza spuma albusurile adaugand treptat zaharul si mixand pana e diluat complet. Se adauga galbenusurile, sarea, faina cernuta si cacaua, uleiul la final nucile prajite, tocate. Se omogenizeaza amestecand usor. Se tapeteaza o tava...

Tort de ciocolata

In Torturi la 8 Noi 2011

Blat. Mixam ouale cu sarea si zaharul timp de 5 minute, cel putin. Adaugam faina cernuta, cacaua si praful de copt, esenta si omogenizam usor. Taepetam un vas (cu diametrul de 20 cm)cu ulei si faina, turnam compozitia si nivelam. Introducem in cuptorul preincalzit , la foc mic,...

Tort cu frisca si caramel

In Torturi la 6 Noi 2011

Blat. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam spuma impreuna cu sarea apoi adaugam treptat zaharul si mixam pana e complet diluat. Galbenusurile le frecam cu uleiul si apa si le adaugampeste albusuri. Cernem faina amestecata cu amidonul si praful de copt. Le adaugam...

Bastonase cu ciocolata

In Prajituri la 1 Noi 2011

Mixam untul cu zaharul si zaharul vanilat pana obtinem un amestec cremos si pufos. Adaugam galbenusul si incorporam. Separat cernem faina cu praful de copt si cacaua. Adaugam untul, ciocolata rasa si migdalele si framantam cu mana pana obtinem un amestec omogen, lipicios. Acoperim vasul cu...

Turte banatene

In Dulciuri la 24 Oct 2011

Cernem faina-ntr-un vas adanc. Facem o gropita in mijloc in care adaugam laptele caldut amestecat cu bicarbonatul, oul batut cu sarea si o lingura ulei. Framantam timp de 12-15 minute (daca e necesar mai adaugam o lingura de lapte). Acoperim vasul si lasam aluatul 10 min. sa se odihneasca....

Tarta cu pere, foietaj si crema de vanilie

In Prajituri la 19 Oct 2011

Pentru inceput decongelam foaia de aluat.Eu prefer s-o dezghet la temperatura frigiderului, nu a camerei, si o scot cand am nevoie de ea. Pe blatul infainat o intindem usor cu sucitorul apoi taiem cam 3 cm din laterale. Lateralele taiate le ajustam dupa dimensiunea foii ramase pentru ca vor fi...

Prajitura cu mar si frisca

In Prajituri la 19 Oct 2011

Aluat Punem intr-un bol ouale cu zaharul. Le mixam timp de 8-10 minute. Adaugam uleiul si laptele si mai mixam putin. Cernem faina impreuna cu praful de copt, le punem peste amestecul cu oua si omogenizam. Adaugam coaja rasa, sarea si amestecam. Umplutura Merele le spalam, le...

Placintele cu branza

In Dulciuri la 13 Oct 2011

Aluat. Cu ajutorul unui robot sau cu mana amestecam toate ingredientele rapid. Framantam pana obtinem un aluat molicel , nelipicios, care-l adunam intr-o bila mare si-l invelim in folie alimentara. Il dam la rece pentru cel putin o ora. Umplutura. Amestecam, branza cu oul, zaharul,...

La 7 ani!

In Torturi la 9 Oct 2011

"La 35 ani!"- era denumirea tortului aniversar preparat de Laura Adamache. Mi-a placut atat de mult titlul simplu incat l-am pastrat..schimband doar cifra :)) Al ei arata impecabil, preparat cu "scule" profesionale, nu cu set de inele de 15 ron:P :))). Este grozav de...

Tort cu ciocolata,cafea,frisca si alune caramelizate

In Torturi la 6 Oct 2011

Blat Separam albusurile de galbenusuri. Mixam bine bine albusurile cu sarea adaugand treptat zaharul. Mixam pana se topeste si obtinem o spuma pufoasa si lucioasa. Adaugam galbenusurile, faina cernuta, pe rand , in doua etape , apoi incorporam usor cafeaua si uleiul. Turnam totul...

Briose cu "motz"din ganache de ciocolata amaruie si frisca

In Dulciuri la 2 Oct 2011

Pentru briose nu am facut decat sa pun toate ingredientele intr-un bol si sa le mixez timp de 3 minute. Mentionez ca untul era la temperatura camerei. Am obtinut o compozitie cremoasa si lucioasa pe care am repartizat-o-n formele tapetate cu hartiute speciale pentru briose. Le-am...

Prajitura cu bombite de branza si cocos

In Prajituri la 22 Sep 2011

Blat Mixati intr-un bol ouale, timp de doua minute. Adaugati zaharul si mixati la viteza mare timp de aproximativ 10 minute. Zaharul trebuie sa fie topit iar volumul amestecului dublat. Adaugati uleiul si mai mixati un minut. Veti avea o crema pufoasa si fina. Cerneti faina impreuna cu...

Poale-n brau

In Dulciuri la 15 Sep 2011

Nu-s prea priceputa la "modelat"placinte. Mai ales c-aveam cutit nou si ma taiasem fix la dejtu' mare:))))) Intr-un vas de plastic punem drojdia, impreuna cu 2 linguri zahar si vreo 3 de faina. Adaugam lapte caldut (nu fierbinte)..asa..vreo 50-60 ml. cat sa avem un aluat ...

For my birthday - Tort cu caramel, ciocolata si cheesecake cu unt de arahide

In Torturi la 5 Sep 2011

Blat. Intr-o craticioara punem la topit zaharul impreuna cuuntulsi ciocolata. Lasam la foc mic, amestecand mereu, pana obtinem o compozitie omogena si ciocolata e topita complet. Lasam la racit dar amestecam frecvent topind astfel si crusta ce se formeaza in timpul racirii. Cand e rece,...

La multi ani, Claudia (Diaconta) si Sylvia !!!

In Dulciuri la 28 Aug 2011

Punem intr-un bol murele si afinele si bagam blenderul. Pasam pana le faramam bine. Initial am pus in vase diferite dar m-am razgandit:)) ce atata munca :))). Mixam frisca . Gelatina o punem la hidratat in 3 linguri apa rece. Punem pe foc laptele impreuna cu zaharul si lasam pana da...

Tarta cu afine si prune.

In Dulciuri la 27 Aug 2011

Se separa albusul de galbenus. Albusurile se bat spuma impreuna cu sarea ,adaugand treptat, zaharul. Se incorporeaza faina si uleiul amestecand usor . Se toarna amestecul intr-o forma de tarta cu diametru de 22-24 cm, unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se introduce in cuptorul preincalzit,...

Placinta cu prune si scortisoara

In Dulciuri la 26 Aug 2011

Se dilueaza drojdia in putin lapte caldut, impreuna cu zaharul si o lingura de faina. Se lasa sa creasca compozitia pentru 10 min la loc caldut. Intr-un vas mare se pune faina, facand o gropita in mijloc. Se adauga amestecul cu drojdie, untura, zaharul si ouale . Omogenizam si incepem sa adaugam,...

Prajitura cu mousse de capsuni, Amaretto, ness si ciocolata

In Prajituri la 18 Aug 2011

O delicioasa prajitura cu mousse de capsuni si arome puternice precum Amaretto,ness,ciocolata . Se mixeaza cele 900 gr frisca. Pentru mousse-ul de capsuni se procedeaza astfel: Se paseaza capsunile cu furculita impreuna cu 3 linguri zahar(la blender devine prea pasata, mie...

Tarta cu mure- La multi ani, Ana!

In Dulciuri la 7 Aug 2011

Voiam pentru blat ceva subtire,asa ca desi am avut compozitie putina, am ales o forma cu diametrul de 26 cm. Daca doriti blatul mai inalt alegeti una de 22. Am batut spuma albusurile. Am adaugat treptat zaharul batand in continuare, pana ce s-a topit. Am incorporat galbenusurile,...

Browniess cappucino

In Prajituri la 3 Aug 2011

Blat. Topim intr-o craticioara, la foc mic, ciocolata impreuna cu untul si nessul. Lasam sa se raceasca si incorporam zaharul. Adaugam un ou, amestecam energic pana ce este incorporat apoi il adaugam si pe celalalt procedand la fel. Cernem faina , o amestecam cu sarea si o adaugam...

Clatite cu banane si ciocolata

In Dulciuri la 29 Iul 2011

Nimic mai simplu! Mixam intr-un bol laptele impreuna cu zaharul, galbenusurile, faina, sarea si apa minerala, timp de doua minute. Dam vasul la rece pentru o ora. Incingem o tigaie antiaderenta. Luam cate un polonic din compozitie si punem in tigaie, inclinand-o usor pana...

Desert pentru Diaconta

In Dulciuri la 27 Iul 2011

-mixezi untul spuma - mixezi frisca -adaugi zaharul , mixezi, apoi incorporezi lingura cu lingura frisca  si zaharul vanilat. - asezi pe farfurioare pentru desert, alternativ, crema si capsuni. Pofta buna!

Cornuri cu scortisoara si ciocolata

In Dulciuri la 26 Iul 2011

Aluat: Drojdia o framantam usor cu mana impreuna cu o lingurita de zahar. Adaugam 50 ml lapte caldut , 2 linguri faina, amestecam si lasam 10 min la loc cald. Adaugam faina, oul, untura, untul taiat cubulete si, treptat, laptele caldut. Framantam timp de 10 minute. Trebuie sa obtinem un...

Mousse de ciocolata cu cafea

In Dulciuri la 21 Iul 2011

Personal, nimic impotriva oualelor crude. Daca constiinta voastra zice NU, atunci nu savurati acest desert dar nici nu-l faceti fara spuma aerata pentru ca nu veti obtine consistenta necesara. Nimic mai placut auzului ca fraza : cea mai super,super trezire, cel mai bun desert din lume, cea mai...

Baked Alaska-2

In Torturi la 17 Iul 2011

Blat. Separam albusul de galbenus. Batem albusurile spuma si adaugam treptat zaharul batand in continuare pana se topesc cristalele de zahar. Adaugam galbenusul, faina cernuta amestecata cu praful de copt iar la final uleiul. Omogenizam usor. Tunam compozitia intr-o forma cu...

Sorbet de caise

In Dulciuri la 15 Iul 2011

Spalati bine caisele. Curatati-le de samburi. Le puneti intr-un vas curat, bagati blenderul si le pasati bine. Puneti zaharul impreuna cu apa la foc si lasati 5 minute din momentul in care incepe sa fiarba. Raciti. Adaugati peste caise. Adaugati si vinul, zeama de lamaie si omogenizati....

Tarta cu lamaie si bezea

In Prajituri la 14 Iul 2011

Se amesteca ingredientele uscate pentru crusta . Se adauga untul rece, cubulete. Se amesteca doua minute apoi se adauga putin cate putin apa rece , framantand intre timp cu mana,  pana se obtine un aluat fermn, nelipicios. Cand are aceasta consistenta va opriti din adaugatul apei....

Afisate 181 - 210 din 337 retete    
 
Camara Bucatarasilor

In cont 29

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sandwich cu prosciutto, camembert și smochine - Combinația excelentă de gusturi

ieri la 08:32

Placintele de post cu mere - Reteta super rapida si delicioasa

pe 01.10 la 16:40

Budincă de pâine - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 01.10 la 09:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]