Imi plac prajiturile simple.
Acele prajituri de care te-apuci la 3-4 dupa-amiaza dar care totusi n-apuca sa vada rasaritul lunii.:))
Pe cuvant..iar n-am desert. Era farfuria goala atunci cand am vrut sa-mi mai bag un "dejt" in caramel.
Noroc ca mai aveam in borcan, am luat o lingura si-am amagit pofta de dulce.
Merita s-o incercati, sincer!
Separi albusul de galbenus.
Galbenusurile le pui intr-un bol impreuna cu zaharul si mixezi 3-4 minute.
Incepi sa adaugi uleiul in fir subtire mixand in continuare.
Trebuie sa obtii o crema fina, lucioasa.
Adaugi faina, amidonul si omogenizezi. Diluezi drojdia in lapte caldut si o incorporezi in amestec.
Preincalzesti cuptorul.
Bati spuma albusurile.
Le incorporezi usor in compozitie impreuna cu sarea si coaja de lamaie.
Tapetezi tava cu ulei si pesmet si torni compozitia..
Speli merele, le cureti de coaja si cotor si le tai cubulete.
Le repartizezi deasupra, in tava, peste compozitie.
Introduci tava in cuptorul preincalzit, la foc mic (undeva la 165 grade )si lasi la copt pana se rumeneste frumos.
Cred ca vreo 30 minute a durat, Testeaza cu scobitoarea.
Desprinzi usor de peretii tavii si rastorni pe o farfurie.
Cat e calduta toarna caramel..cam cat te lasa sufletul :)))
Zau nu-i de prisos.
Pofta sa ai!