29.08.Zi aniversara! Zi de suflet pentru doua dintre cele mai grozave bucatarase : Diaconta si Sylvia. Fete dragi, fete c-o eleganta aparte, gospodine, frumoase , destepte si harnice. Eu una..ma topesc de dragul lor ! As mai fi avut o reteta, un pui imbracat in bacon, dar cum sa le dedic eu fetelor "la multi ani cu pui ":)))? Am ales ceva fin, aromat, plin de culoare dar in acelasi timp fin si discret, la fel ca prezenta lor distinsa mousse de afine si mure! La multi ani!! La multi ani Claudia (DIACONTA)! La multi ani Sylvia!
Punem intr-un bol murele si afinele si bagam blenderul. Pasam pana le faramam bine.
Initial am pus in vase diferite dar m-am razgandit:)) ce atata munca :))).
Mixam frisca .
Gelatina o punem la hidratat in 3 linguri apa rece.
Punem pe foc laptele impreuna cu zaharul si lasam pana da doua clocote.
Racim , dar nu complet, lasam totusi sa fie fierbinte si adaugam gelatina inmuiata. Amestecam pana setopeste complet.
Racim bine dupa care adaugam fructele pasate.
La final adaugam frisca batuta si omogenizamamestecand usor.
Repartizam compozitia in cupe,boluri,castronase si o dam la rece peste noapte.
E bun bunutz tare.