Tort cu ciocolata,cafea,frisca si alune caramelizate

de gaby_duceag in Torturi, 6 Oct 2011 | 5170 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat

  • 6 oua
  • un pahar zahar
  • un pahar  si 1/3 faina
  • 6 linguri ulei
  • 3 linguri cafea
  • un vf. cutit sare

Crema 1

  • 300 gr ciocolata amaruie
  • 2 linguri zahar pudra
  • 300 ml frisca lichida

Crema 2

  • 300 ml frisca
  • 3-4 linguri zahar
  • 60 gr alune (nuci)

Sirop

  • 3 linguri zahar
  • 150 ml apa
  • aprox 300 ml frisca pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata,cafea,frisca si alune caramelizate:

Blat
Separam albusurile de galbenusuri.
Mixam bine bine albusurile cu sarea adaugand treptat zaharul.
Mixam pana se topeste si obtinem o spuma pufoasa si lucioasa.

Adaugam galbenusurile, faina cernuta, pe rand , in doua etape , apoi incorporam usor cafeaua si uleiul.

Turnam totul intr-o tava rotunda tapetata cu hartie pentru copt , nivelam si coacem in cuptorul preincalzit, la foc mic, pentru 35-40 min.

Crema 1.
Punem intr-o cratita frisca la foc mic si lasam pana ajunge la punctul de fierbere (nu clocotim!).
Adaugam ciocolata tocata grosier si zaharul pudra si amestecam bine pana la topire/omogenizare.
Dam la rece peste noapte (sau..cateva ore).
Scoatem vasul de la rece si mixam continutul pana obtinem o crema pufoasa , bine legata.

Crema 2.
Topim intr-o craticioara zaharul pana devine culoarea chihlimbarului. Dam deoparte si adaugam alunele(sau nuci).
Pe o hartie pentru copt intindem uniform amestecul.Lasam sa se raceasca bine apoi il tocam grosier, fie lovindu-l cu un obiect tare fie printr-o masina de rasnit.
Mixam bine frisca apoi incorporam alunele.

Sirop.
Caramelizam zaharul.
Adaugam apa peste caramelul fierbinte si mai lasam pana la punctul de fierbere. Racim.

Asamblare
Taiem blatul pe orizontala in trei.
Insiropam usor primul blat, intindem jumatate din crema ganache , jumatate din frisca cu alune, asezam al doilea blat, insiropam, intindem uniform restul de crema apoi restul de frisca si asezam ultimul blat.
Il insiropam usor.

Ornam cu frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata,cafea,frisca si alune caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

gaby_duceag 1

16.10.2011, 10:06

Se numeste M&G
Ce daca nu stii ce inseamna)))

brunetica 1

21.10.2011, 20:15

oau ce super arata tortul vreau si eu o feliuta cat de mica

Bya Ralu 1

18.12.2015, 23:46

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu frisca, capsuni si piure de castane