Turte banatene

de gaby_duceag in Dulciuri, 24 Oct 2011 | 11082 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • un vf cutit bicarbonat sodiu (io am pus doua varfuri :)) )
  • 1 lingura ulei
  • 200 ml lapte
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 ou
  • 1 lingura ulei pt uns
  • ulei pentru prajit (200-250ml)
  • gem,crema de ciocolata,dulceata,unt, smantana - ce doriti dvs.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turte banatene:

Cernem faina-ntr-un vas adanc. Facem o gropita in mijloc in care adaugam laptele caldut amestecat cu bicarbonatul, oul batut cu sarea si o lingura ulei. Framantam timp de 12-15 minute (daca e necesar mai adaugam o lingura de lapte). Acoperim vasul si lasam aluatul 10 min. sa se odihneasca.

Pe blatul infainat intindem cu sucitorul o foaie cu grosimea de 1 cm. Ungem uniform cu o lingura de ulei si impaturim aluatul. Lasam 5 minute dupa care intindem iar o foaie cu grosimea de 5mm. Taiem patrate pe care le punem in uleiul incins bine si le prajim pe ambele parti.

Le servim cu unt,gem,dulceata..etc...

Sursa- Revista Practic in bucatarie

Daca ti-a placut reteta noastra "Turte banatene" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Kourabiethes - fursecuri traditionale grecesti