Vin fiert cu anason si scortisoara

de Sylvia in Bauturi, 10 Dec 2010 | 7608 vizualizari

 

Vinul fiert are un farmec aparte iarna, mai ales atunci cand ninge. Are mereu acelasi farmec ca o poveste spusa la gura sobei, din vremuri demult uitate.

 

INGREDIENTE

  •  vin rosu ( se poate face si cu vin alb)  cu un buchet putin fructat  eu am folosit o sticla de Cotes du Rhone,
  • un vas mai adanc.
  • cateva mirodenii si fructe : eu am pus
  • o mandarina taiata bucati, 
  • o jumatate de mar taiat felii,
  • o stea de anason,
  • o lingurita de amestec de ienibahar, coriandru si chimen,
  • o lingurita de piper boabe,
  • 2 batoane de scortisoara 
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vin fiert cu anason si scortisoara:

 Se pune vinul si mirodeniile la fiert( optional se poate adauga si o lingura sau doua de zahar) si cand clocoteste se adauga fructele.

  Se lasa sa dea un clocot si se acopera cu un capac .  Se serveste fierbite, este aromat si bun, iti intra parca in suflet. Noi l-am servit cu o salata de iarna cu cartofi, peste afumat, ceapa rosie si masline.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vin fiert cu anason si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vin fiert