Mousse de ciocolata cu cafea

de gaby_duceag in Dulciuri, 21 Iul 2011 | 12086 vizualizari

 

O spuma aerata, o crema pufoasa ce ar incununa cu succes un profiterol sau un blat pufos de tort. Un vis al ciocoliticilor, o incantare a iubitorilor de cafea, desert perfect pentru mine.
Oda ciocolatei si cafelei!:))))))

 

INGREDIENTE

  • 100 gr ciocolata neagra
  • 50 ml lapte condensat
  • 2 linguri cafea
  • 2 galbenusuri ou
  • 4 albusuri ou
  • 5-6 linguri zahar + 2-3 linguri
  • 100 gr unt
  • o lingura esenta rom
  • 15 ml apa
  • un plic zahar vanilat
  • un vf cutit sare.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mousse de ciocolata cu cafea:

Personal, nimic impotriva oualelor crude. Daca constiinta voastra zice NU, atunci nu savurati acest desert dar nici nu-l faceti fara spuma aerata pentru ca nu veti obtine consistenta necesara. Nimic mai placut auzului ca fraza : cea mai super,super trezire, cel mai bun desert din lume, cea mai cea! exprimata de fiica prietenei mele ce a fost trezita din somn, nervoasa :)) cu o cupa aromata si fina.

1.Pregatiti o craticioara cu apa, pe care o puneti la fiert. Intr-un bol metalic (sau alta craticioara) puneti ciocolata, untul, laptele condesat si cafeaua (daca nu aveti lapte condesat faceti o cafea concentrata si puneti 50 ml inlocuind laptele si cafeaua pudra)si le puneti peste vasul cu apa care fierbe. Amestecati pana la omogenizare apoi o lasati la racit.

2. In alt bol metalic (sau craticioara ) puneti galbenusurile crude impreuna cu 5-6 linguri zahar, apa si romul. Il plasati tot deasupra vasului cu apa care fierbe si amestecati incontinuu. Nu va opriti decat atunci cand zaharul este topit iar consistenta amestecului este fina, asemanatoare smantanii, groasa, cremoasa. Dureaza putin, undeva la 7-10 minute. Raciti.

3. Cand ambele amestecuri s-au racit, le amestecati si omogenizati.

4. Mixati albusurile spuma impreuna cu sarea. Adaugati cele 2 linguri de zahar ramase si mixati inca 2 minute. Opriti albus pentru decor iar din cel ramas luati 1/3 si amestecati cu ciocolata si galbenusuri. Restul il adaugati usor, usor. Avem nevoie de o crema aerata, pufoasa, asa ca nu va grabiti.

5.Impartiti in boluri si spritati deasupra albusul ramas. Partea asta nu e neaparat necesara. Puteti pune si frisca sau..nimic. Dati la rece pentru cel putin 2 ore (sa nu credeti ca eu am facut asta :))) ca nu pot eu rezista :)) ).

E grozava!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mousse de ciocolata cu cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

gaby_duceag 1

25.07.2011, 10:04

multumesc, fetelor.
Asa as manca o cupa acu'
))
saptamana buna tuturor!

lilik 1

26.07.2011, 13:46

eu nu te cred ca e asa buna daca nu imi dai sa gust

nannicu 1

28.07.2011, 22:49

foarte bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă originală, cu zmeura