Tarta cu pere, foietaj si crema de vanilie

de gaby_duceag in Prajituri, 19 Oct 2011 | 8764 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o foaie aluat foietaj
  • un ou batut pentru uns
  • Crema:
  • 2 galbenusuri
  • 150-200 ml frisca
  • 200 ml lapte
  • 3-4 linguri zahar
  • vanilie
  • 2 linguri  amidon
  • pere
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu pere, foietaj si crema de vanilie:

Pentru inceput decongelam foaia de aluat.Eu prefer s-o dezghet la temperatura frigiderului, nu a camerei, si o scot cand am nevoie de ea. Pe blatul infainat o intindem usor cu sucitorul apoi taiem cam 3 cm din laterale. Lateralele taiate le ajustam dupa dimensiunea foii ramase pentru ca vor fi puse deasupra ca un fel de "bordura" A se vedea imaginile

Preincalzim cuptorul.

Batem bine un ou cu furculita, si cu o pensula ungem foaia de aluat si suprapunem marginile taiate. Ungem totul cu ou batut , punem foaia pe hartie de copt intr-o tava mai mare, intepam din loc in loc cu furculita si bagam la cuptor, la foc mediu spre mic si coacem pana se rumeneste frumos

Crema:

Amestecam amidonul cu zaharul si turnam putin cate putin laptele amestecand usor. Punem totul la foc mic amestecand in continuare iar cand incepe sa se ingroase adaugam galbenusurile si vanilia si amestecam pana ce crema se desprinde de peretii vasului. Mixam bine bine frisca. Cand crema cu ou e rece complet o amestecam usor cu frisca si vanilia.

Pe foaia de foietaj coapta si racita, intindem uniform crema. Eu am pus felii de para dar voi puteti pune ce fructe doriti, fie in starea lor naturala fie caramelizate usor intr-un sirop de unt cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu pere, foietaj si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Compact Classic

- 1100 lei
2899.99 lei
1799.99 lei

COMENTARII (24)

gaby_duceag 1

20.10.2011, 13:33

Dia, multumesc tuturor, cu sefu' doar glumisem "

Ligia Bxl 1

20.10.2011, 14:35

minunata,fara cuvinte

Ina 1

19.11.2011, 21:34

eu unde eram cand s-a facut bunatatea asta?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]