Tarta cu pere, foietaj si crema de vanilie

de gaby_duceag in Prajituri, 19 Oct 2011 | 7930 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o foaie aluat foietaj
  • un ou batut pentru uns
  • Crema:
  • 2 galbenusuri
  • 150-200 ml frisca
  • 200 ml lapte
  • 3-4 linguri zahar
  • vanilie
  • 2 linguri  amidon
  • pere
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu pere, foietaj si crema de vanilie:

Pentru inceput decongelam foaia de aluat.Eu prefer s-o dezghet la temperatura frigiderului, nu a camerei, si o scot cand am nevoie de ea. Pe blatul infainat o intindem usor cu sucitorul apoi taiem cam 3 cm din laterale. Lateralele taiate le ajustam dupa dimensiunea foii ramase pentru ca vor fi puse deasupra ca un fel de "bordura" A se vedea imaginile

Preincalzim cuptorul.

Batem bine un ou cu furculita, si cu o pensula ungem foaia de aluat si suprapunem marginile taiate. Ungem totul cu ou batut , punem foaia pe hartie de copt intr-o tava mai mare, intepam din loc in loc cu furculita si bagam la cuptor, la foc mediu spre mic si coacem pana se rumeneste frumos

Crema:

Amestecam amidonul cu zaharul si turnam putin cate putin laptele amestecand usor. Punem totul la foc mic amestecand in continuare iar cand incepe sa se ingroase adaugam galbenusurile si vanilia si amestecam pana ce crema se desprinde de peretii vasului. Mixam bine bine frisca. Cand crema cu ou e rece complet o amestecam usor cu frisca si vanilia.

Pe foaia de foietaj coapta si racita, intindem uniform crema. Eu am pus felii de para dar voi puteti pune ce fructe doriti, fie in starea lor naturala fie caramelizate usor intr-un sirop de unt cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu pere, foietaj si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

gaby_duceag 1

20.10.2011, 13:33

Dia, multumesc tuturor, cu sefu' doar glumisem "

Ligia Bxl 1

20.10.2011, 14:35

minunata,fara cuvinte

Ina 1

19.11.2011, 21:34

eu unde eram cand s-a facut bunatatea asta?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Rosinenschnecke sau Melcisori cu stafide