Marti, 20 dec., bucataras.ro implineste 3 anisori. In zi de sarbatoare, duminica, am ales sa-l sarbatoresc urandu-i sa aiba parte de multe bucate bune, multi oameni veseli si multi ani prosperi si buni. PS.Cine aduce ceva de MANCARE?:))
blat
panna cotta
decor 250-300 ml frisca
Blat.
Se pun intr-un bol ouale impreuna cu zaharul. Se mixeaza intai la treapta mica, apoi marind viteza, timp de 10 minute. (Trebuie sa se topeasca zaharul).
Se cerne faina impreuna cu cacaua, praful de copt si amidonul si se adauga peste oua.
Se unge forma de tort cu ulei (o forma de 22-24 cm) , se tapeteaza fundul cu faina si se toarna compozitia.
Se introduce in cuptorul preincalzit si se coace timp de aprox 30 min. la foc mic (faceti proba cu scobitoarea.
Se raceste si se rastoarna pe un gratar lasandu-se la racit.
Panna Cotta
Se tapeteaza un vas, cu fundul aproximativ egal cu diametrul blatului de tort, cu folie alimentara.
Gelatina se pune la hidratat in 50 ml lapte.
Se pun murele, impreuna cu 2 linguri zahar, intr-o craticioara si se amesteca la foc mic timp de 2 - 3 min (sa dea un clocot).
Se raceste si se trece totul printr-o sita cu ochiuri mai marisoare pentru a elimina samburii.
Se pune laptele (200 ml ramasi ) la foc, impreuna cu zaharul. Dupa primul clocot se fierbe 2 minute.
Se adauga frisca si se pune din nou la foc lasand DOAR pana la punctul de fierbere. Nu trebuie sa clocoteasca.
Se adauga gelatina si se omogenizeaza. Am oprit 100 ml iar in restul am adaugat pasta de mure.
Se lasa sa se raceasca si se toarna in vasul tapetat.
Se lasa la rece pana se incheaga bine dupa care se pune blatul care se insiropeaza bine cu cei 100 ml amestec in care am adaugat si Angelli.
Se introduce din nou la rece si se lasa 2-3 ore.
Cu o miscare ferma se rastoarna pe un platou dupa care se orneaza cu frisca mixata.