gaby_duceag

8

Bucataras
Minunat

Brosteni, Suceava

Bucataras din 14.10.2009

RETETE620
PRIETENI342
Retete

Mic dejun in cuib.

In Aperitive / Garnituri la 2 Ian 2012

Nu uita sa pui zahar si cafea-n ibric ;) Ungi formele cu unt. Imbraci peretii cu feliile de costita (eu am avut facuta de noi :P ) Intr-un castron bati bine ouale, pui sare, piper, cascavalul, faina, carnita si omogenizezi. Ai grija sa nu dai cafeaua pe foc! Torni amestecul in...

Mini choux cu crema de trufe si frisca

In Prajituri la 31 Dec 2011

Cosulete. Punem la fiert apa impreuna cu uleiul , zaharul si sarea. Lasam sa dea un clocot si adaugam faina, toata odata. Amestecam repede cu-n tel para pana se incorporeaza toata faina. Punem inapoi pe foc si mai amestecam un minut. Lasam la racit, dar nu complet, doar cat sa suportam...

Cornulete cu untura

In Prajituri la 30 Dec 2011

Amestecati cu mana toate ingredientele si framantati un aluat pe catre-l adunati intr-o bila pe care-o acoperiti cu folie alimentara si-o dati la rece pentru o zi.(aceasta este secretul unui aluat care dupa coacere va avea aspect si consistenta "de exfoliere"; daca-l lasati doar o...

Ciocolata de casa in foi de napolitana

In Dulciuri la 29 Dec 2011

Intr-un vas cu fund dublu punem zaharul si apa. Lasam sa se "imprieteneasca" :)) timp in care cernem laptele praf si-l impartim in mod egal in doua castroane. In unul adaugam cacaua cernuta. Punem vasul cu zaharul la foc mic. Amestecam pana la topirea completa a zaharului (sa nu mai...

Prajitura Sumegy

In Prajituri la 28 Dec 2011

Foi. Bateti albusurile spuma. Adaugati treptat zaharul si mixati/bateti pana se dizolva complet. Adaugati nuca macinata, cacaua si nuca tocata si incorporati usor, usor . Tapetati o tava cu hartie pentru copt si luati cu lingura o treime din amestec si-ntindeti pe hartie o foaie de 20/25 cm....

Ciorba radauteana

In Ciorbe la 28 Dec 2011

Pentru ciorba radauteana pui la fiert pieptul de pui si radacinoasele, toate curatate si spalate bine. Lasi sa fiarba totul bine, bine,(testezi legumele introducand furculita) strecori, iar in zeama ramasa (daca e prea putina, mai adaugi apa) pui pieptul de pui pe care l-ai taiat bucatele...

La multi ani Bucataras.ro, la 3 ani de la "debut" !

In Torturi la 18 Dec 2011

Blat. Se pun intr-un bol ouale impreuna cu zaharul. Se mixeaza intai la treapta mica, apoi marind viteza, timp de 10 minute. (Trebuie sa se topeasca zaharul). Se cerne faina impreuna cu cacaua, praful de copt si amidonul si se adauga peste oua. Se unge forma de tort cu ulei (o forma de...

Clatite cu cacao, crema Chantilly si caramel - La multi ani, Rocs!

In Dulciuri la 16 Dec 2011

Intr-un bol marisor cernem faina impreuna cu cacaua. Facem o gropita in mijloc si adaugam zaharul, untul topit si racit, ouale batute usor si omogenizam. Adaugam treptat laptele impreuna cu esenta, sarea si amestecam doar cat s-avem o compozitie omogena. Lasam compozitia la temperatura camerei...

Sarmale de post cu ciuperci

In Mancaruri de post la 11 Dec 2011

Cantitatile se pot mari in functie de mancaciosii casei :)). Eu am pus putin mai mult din fiecare. Orezul se spala in  multe ape .Ultima apa n-o aruncam, lasam in vas cat sa cuprinda orezul. Punem vasul la foc mic si lasam sa se evapore apa, amestecand mereu sa nu se prinda de vas....

Prajitura cu mar si caramel

In Prajituri la 28 Noi 2011

Separi albusul de galbenus. Galbenusurile le pui intr-un bol impreuna cu zaharul si mixezi 3-4 minute. Incepi sa adaugi uleiul in fir subtire mixand  in continuare. Trebuie sa obtii o crema fina, lucioasa. Adaugi faina, amidonul si omogenizezi. Diluezi drojdia in lapte caldut si...

Banuti de cartofi

In Aperitive / Garnituri la 14 Noi 2011

Punem cartofii la fiert cu tot cu coaja. Cand furculita patrunde usor in ei, scurgem apa si-i lasam la racit. Curatam coaja si dam cartofii pe razatoarea cu ochiuri mari, intr-un bol incapator unde mai adaugam galbenusurile, amidonul, usturoiul dat pe razatoarea cu ochiuri mici, o lingura unt,...

Prajitura cu nuci, caramel si ciocolata

In Prajituri la 13 Noi 2011

Blat 1. Se separa albusurile de galbenusuri. Se mixeaza spuma albusurile adaugand treptat zaharul si mixand pana e diluat complet. Se adauga galbenusurile, sarea, faina cernuta si cacaua, uleiul la final nucile prajite, tocate. Se omogenizeaza amestecand usor. Se tapeteaza o tava...

Tarta cu dovleac si bacon - La multi ani, Ina!

In Aperitive / Garnituri la 12 Noi 2011

Aluat. Se amesteca branza si untul pana se obtine o pasta. Se adauga faina si sarea si omogenizam pana obtinem un aluat potrivit de tare, nelipicios, pe care-l modelam sa obtinem o bila, il invelim in folie alimentara si-l dam la rece pentru o ora. Dovlecel il taiem felii. Il prajim...

Tort de ciocolata

In Torturi la 8 Noi 2011

Blat. Mixam ouale cu sarea si zaharul timp de 5 minute, cel putin. Adaugam faina cernuta, cacaua si praful de copt, esenta si omogenizam usor. Taepetam un vas (cu diametrul de 20 cm)cu ulei si faina, turnam compozitia si nivelam. Introducem in cuptorul preincalzit , la foc mic,...

Tort cu frisca si caramel

In Torturi la 6 Noi 2011

Blat. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam spuma impreuna cu sarea apoi adaugam treptat zaharul si mixam pana e complet diluat. Galbenusurile le frecam cu uleiul si apa si le adaugampeste albusuri. Cernem faina amestecata cu amidonul si praful de copt. Le adaugam...

Bastonase cu ciocolata

In Prajituri la 1 Noi 2011

Mixam untul cu zaharul si zaharul vanilat pana obtinem un amestec cremos si pufos. Adaugam galbenusul si incorporam. Separat cernem faina cu praful de copt si cacaua. Adaugam untul, ciocolata rasa si migdalele si framantam cu mana pana obtinem un amestec omogen, lipicios. Acoperim vasul cu...

Creier pane

In Aperitive / Garnituri la 25 Oct 2011

Spalam creierul. Il punem la fiert in apa rece cu sare. Lasam sa fiarba 3-4 minute. Il punem intr-o strecuratoare .Lasam sa scurga bine de apa. Pregatim doua farfurioare, una cu faina, una cu pesmet. Incingem ulei intr-o tigaie. Batem ouale bine cu putina sare si piper. Adaugam...

Turte banatene

In Dulciuri la 24 Oct 2011

Cernem faina-ntr-un vas adanc. Facem o gropita in mijloc in care adaugam laptele caldut amestecat cu bicarbonatul, oul batut cu sarea si o lingura ulei. Framantam timp de 12-15 minute (daca e necesar mai adaugam o lingura de lapte). Acoperim vasul si lasam aluatul 10 min. sa se odihneasca....

Chiftele/parjoale

In Mancaruri cu carne la 23 Oct 2011

Spalati carnea, taiati-o cubulete si tocati-o prin masina de carne/robot. Tocati si bucata de afumatura. Chifla puneti-o la inmuiat in apa sau lapte apoi o stoarceti bine. Dati pe razatoarea cu ochiuri mici , usturoiul. Patrunjelul, ceapa, cartoful si  morcovul le curatati, spalati si...

Tarta cu pere, foietaj si crema de vanilie

In Prajituri la 19 Oct 2011

Pentru inceput decongelam foaia de aluat.Eu prefer s-o dezghet la temperatura frigiderului, nu a camerei, si o scot cand am nevoie de ea. Pe blatul infainat o intindem usor cu sucitorul apoi taiem cam 3 cm din laterale. Lateralele taiate le ajustam dupa dimensiunea foii ramase pentru ca vor fi...

Prajitura cu mar si frisca

In Prajituri la 19 Oct 2011

Aluat Punem intr-un bol ouale cu zaharul. Le mixam timp de 8-10 minute. Adaugam uleiul si laptele si mai mixam putin. Cernem faina impreuna cu praful de copt, le punem peste amestecul cu oua si omogenizam. Adaugam coaja rasa, sarea si amestecam. Umplutura Merele le spalam, le...

Placintele cu branza

In Dulciuri la 13 Oct 2011

Aluat. Cu ajutorul unui robot sau cu mana amestecam toate ingredientele rapid. Framantam pana obtinem un aluat molicel , nelipicios, care-l adunam intr-o bila mare si-l invelim in folie alimentara. Il dam la rece pentru cel putin o ora. Umplutura. Amestecam, branza cu oul, zaharul,...

La 7 ani!

In Torturi la 9 Oct 2011

"La 35 ani!"- era denumirea tortului aniversar preparat de Laura Adamache. Mi-a placut atat de mult titlul simplu incat l-am pastrat..schimband doar cifra :)) Al ei arata impecabil, preparat cu "scule" profesionale, nu cu set de inele de 15 ron:P :))). Este grozav de...

Tort cu ciocolata,cafea,frisca si alune caramelizate

In Torturi la 6 Oct 2011

Blat Separam albusurile de galbenusuri. Mixam bine bine albusurile cu sarea adaugand treptat zaharul. Mixam pana se topeste si obtinem o spuma pufoasa si lucioasa. Adaugam galbenusurile, faina cernuta, pe rand , in doua etape , apoi incorporam usor cafeaua si uleiul. Turnam totul...

Briose cu "motz"din ganache de ciocolata amaruie si frisca

In Dulciuri la 2 Oct 2011

Pentru briose nu am facut decat sa pun toate ingredientele intr-un bol si sa le mixez timp de 3 minute. Mentionez ca untul era la temperatura camerei. Am obtinut o compozitie cremoasa si lucioasa pe care am repartizat-o-n formele tapetate cu hartiute speciale pentru briose. Le-am...

Lasagne cu carne si vinete

In Mancaruri cu carne la 24 Sep 2011

Pentru inceput preparam sosul rosu. Curatam vanata. O taiem cubulete si o stropim cu zeama de lamaie. Incingem putin ulei intr-o craticioara , punem vanata si o calim 2-3 minute. O scoatem intr-un bol si adaugam inca putin ulei si carnita (tocata sau taiata cubulete). O rumenim...

Prajitura cu bombite de branza si cocos

In Prajituri la 22 Sep 2011

Blat Mixati intr-un bol ouale, timp de doua minute. Adaugati zaharul si mixati la viteza mare timp de aproximativ 10 minute. Zaharul trebuie sa fie topit iar volumul amestecului dublat. Adaugati uleiul si mai mixati un minut. Veti avea o crema pufoasa si fina. Cerneti faina impreuna cu...

Ketchup de casa - sau- pasta din rosii, gogosar si kapia

In Conserve la 17 Sep 2011

noo, mpai notati asa: -treceti lama cutitului pe fiecare rosioara spalata bine, apasand usor pe toata suprafata,, cu lama inclinata intr-un unghi de 45 grade. La ce bun treaba asta? Mpai pielita se va lua fff usor; pacat ca n-am un video sa va arat. Ideea e sa luati pielita de pe rosii....

Poale-n brau

In Dulciuri la 15 Sep 2011

Nu-s prea priceputa la "modelat"placinte. Mai ales c-aveam cutit nou si ma taiasem fix la dejtu' mare:))))) Intr-un vas de plastic punem drojdia, impreuna cu 2 linguri zahar si vreo 3 de faina. Adaugam lapte caldut (nu fierbinte)..asa..vreo 50-60 ml. cat sa avem un aluat ...

Gem de prune

In Conserve la 7 Sep 2011

Cand am citit reteta si am vazut ca se fierbe-n doua zile, am stiut SIGUR ca va fi cea ma the best. De ce? Pai mi-am amintit de toamna trecuta. Tocmai pusesem pe foc, pe la vreo 3-4 , sa fac o ciorba de afumaturi. Carnita era fiarta, pusesem legumele, cand suna telefonul. - Merg la Dorna,...

Afisate 331 - 360 din 620 retete    
 
Camara Bucatarasilor

In cont 29

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

ieri la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

ieri la 12:28

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

pe 22.12 la 16:24

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]