E un desert care-mi aduce in minte gustul copilariei.
1. Intr-un vas amestecam 350 g faina cu cacaoa, Nesquick-ul si zaharul tos.
2. Adaugam in vas ingredientele lichide: laptele, oul batut, uleiul de palmier (incalzit cat sa devina lichid) si bicarbonatul stins cu otet.
3. Framantam bine compozitia incorporand restul de faina putin cate putin, pana cand obtinem un aluat ferm, nelipicios.
4. Punem aluatul intr-o folie alimentara si il introducem in frigider pentru 12 ore.
5. Preincalzim cuptorul la 200°C.
6. Scoatem aluatul din frigider, si fiindca e destul de tare il impartim in 4 ca sa putem lucra.
7. Tapetam blatul de lucuru cu cacao si faina apoi intindem foi de 0.5-1 cm si taiem cu o forma rotunda (sau puteti folosi ce forma aveti la indemana).
8. Punem biscuitii intr-o tava tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor pentru 8-14 minute (depinde de grosimea lor). Dupa ce s-au copt ii lasam la racit 15-20 minute, apoi ii putem decora.
9. Pentru crema de branza amestecam cu un tel mascarponele cu smantana si zaharul pudra.
10. Punem crema intr-un pos cu un varf simplu, apoi spritam pe fiecare biscuite dupa preferinta. Putem, de asemenea, pune crema si intre biscuiti.
Enjoy!
1
Din aceste ingrediente au iesit 48 biscuiti cu diametrul 7 cm.
2
Puteti inlocui uleiul de palmier cu unt.