elucubratiiculinare

5

Bucataras
senzational

Bucureşti

Bucataras din 06.02.2012

RETETE485
PRIETENI184
Retete / Salate

Salata de andive

In Salate la 22 Mar 2020

Andivele se curata de foile galbene si se spala in cateva ape. Se pun pentru minim jumatate de ora in apa in care punem zeama de la o jumatate de lamaie. Intre timp se face sosul. Zeama de la jumatate de lamaie se amesteca cu 1 lingurita de ulei (eventual de masline), cu 2 lingurite...

Salata calda de naut cu spanac

In Salate la 4 Aug 2016

Se pune apă la fiert cu un praf de sare. Când aceasta începe să clocotească adăugăm spanacul și lăsăm maxim 1 minut. Scurgem și clătim cu apă foarte rece, de preferat cu gheață. Așa păstrăm culoarea spanacului. Lăsăm la scurs spanacul. La fel procedăm și cu...

Salată de leurdă cu ciuperci

In Salate la 31 Mar 2015

Se spală bine frunzele de leurdă - eventual fiecare frunză în parte pentru înlăturarea tuturor impurităților, după care se lasă la scurs. Nu de foarte multă vreme am descoperit ciupercile champignon brune și de atunci de câte ori am ocazia mereu le folosesc....

Salată de broccoli cu ciuperci

In Salate la 10 Mar 2015

Broccoli se desface în buchețele, se spală bine în apă rece. Se pune apă rece la fiert cu un praf de sare. Când apa începe să clocotească, se adaugă broccoli și se fierbe max. 3 minute, apoi se scoate în apă rece, după care se lasă la scurs într-o...

Salată de orez brun cu legume

In Salate la 4 Noi 2013

Pentru această salată avem nevoie de orez rece, așa că vom începe cu prepararea acestuia. Punem orezul într-un castron și-l spălăm în 2-3 ape, strecurându-l de fiecare dată. Punem orezul scurs într-o cratiță, adăugăm aprox. 400 ml apă și punem la foc...

Salată de varză roșie cu ghimbir

In Salate la 20 Oct 2013

Varza se curăță de primele frunze și se toacă foarte fin. Se amestecă varza cu sarea, zahărul și ghimbirul curățat de coajă și dat pe răzătoarea cu găuri mici. Se lasă pentru minim o oră. Punem pe foc oțetul de vin îndoit cu apa și se dă într-un clocot. Se...

Salată verde cu ton

In Salate la 25 Iul 2013

Salata verde se spală frunză cu frunză și se lasă la scurs în cazul în care nu aveți la îndemână un recipient de uscare rapidă a salatei. Ouă fierte tari se taie în sferturi. Ceapa se curăță, se spală și se taie rondele. Roșiile și castraveții se...

Salată de pui cu rucola, iaurt și usturoi

In Salate la 7 Iul 2013

Pieptul de pui se condimentează cu sare și piper. Se pune pe grătarul/grilul încins câte 3 minute pe fiecare parte. Se scoate și se taie fâșii. Pe un platou se așează rucola, se stropește cu ulei de măsline și zeama de la 1/2 lămâie. Peste rucola aranjăm...

Salată de pui cu avocado

In Salate la 21 Mai 2013

Pieptul de pui se poate fierbe, dar parcă este mult mai gustos pe grătar. Se spală, se feliază, se condimentează cu sare și piper și se pune pe grătarul (grilul) încins. Câte 2 minute pe fiecare parte și este gata. Se scoate pe un platou, se feliază și se păstrează la...

Salată rucola cu pere și sfeclă roșie

In Salate la 29 Apr 2013

Frunzele de rucola se spală și se lasă la scurs. Para se curăță de coajă, se taie în două și se înlătură căsuța cu sâmburi, apoi se taie felii pe lungime. Sfecla roșie se curăță de coajă și se taie în două apoi felii subțiri. Pe un platou sau un...

Salată de iarnă cu broccoli și conopidă

In Salate la 13 Feb 2013

Punem o oală cu apă rece la fiert. Adăugăm un praf de sare în apă. Când începe să clocotească adăugăm legumele congelate. Fierbem pentru 5 minute. Se scurg de apă. Adăugăm untul și amestecăm bine să se topească. Condimentăm cu sare și piper proaspăt măcinat....

Salată bavareză cu parizer

In Salate la 7 Feb 2013

Cartofii se curăță, se taie cubulețe și se pun la fiert în apă rece cu un praf de sare. Se fierb 12-15 minute de când începe apa să clocotească. Se scot într-o strecurătoare și se lasă la răcit. Între timp tăiem ceapa fideluță, se presară puțină...

Salată cu pește afumat și pleurotus

In Salate la 7 Dec 2012

Spălăm foarte bine salata (de preferat frunză cu frunză) și se taie fâșii. Peștele afumat se taie bucățele, în cazul în care are oase mari, acestea se elimină înainte. Ciupercile se pun pe grilul încins și se frig bine pe ambele părți, după care se...

Salată de conopidă - rețetă de post

In Salate la 2 Dec 2012

Conopida se desface buchețele și se pune la fiert în apă rece cu un praf de sare. Când este fiartă conopida se pune la scurs și se lasă să se răcească în strecurătoare. Se toacă foarte fin cu un cuțit sau cu un robot de bucătărie. Se adaugă o ceapă tocată...

Salată de sardine cu morcov

In Salate la 2 Dec 2012

Prăjim 2 felii de pâine și le tăiem cubulețe. Desfacem conserva și se pun la scurs sardinele. Morcovii se curăță, se spală și se dau pe răzătoarea mică. Se amestecă cu 10 ml ulei de măsline și 10 ml oțet de mere cu miere. Morcovul se aranjează pe fundul farfuriei....

Salata de icre

In Salate la 23 Noi 2012

Icrele se curata de pielite desfacand cu furculita. Pentru a scapa de stresul taierii icrelor, se pune miezul de la o felie de paine si putina sare de lamaie. Se freaca cu uleiul, din cand in cand punandu-se cate putin din zeama de la lamaie. Eu pun si putina apa minerala (se fac mai albe). Cine...

Salată de orez cu bambus

In Salate la 28 Sep 2012

Se călește orezul în o lingură ulei de măsline. Se adaugă 500 ml apă și se lasă să fiarbă până se absoarbe toată apa. Se condimentează cu sare. Se scoate din cratița în care a fiert într-un castron și se lasă să se răcească. Curățăm legumele, se...

Salată Nicoise

In Salate la 19 Sep 2012

Într-un mojar (sau bol) amestecăm ingredientele pentru vinaigrette. Fierbem cartofii cu tot cu coajă, iar dacă nu avem cartofi mici se taie în bucăți mai mici. Fierbem fasolea verde. Pe un platou aranjăm salata verde. Aranjăm cartofii, ceapa roșie tăiată rondele...

Salată cu pește afumat

In Salate la 4 Sep 2012

Cartofii se fierb intregi, se curata de coajă si se taie cubulete. Ceapa se taie fideluta, se freaca cu sare si se scurge de zeama lasata. Pestele se curata de pielita, se scot oasele si se toaca marunt. Se amesteca cartofii cu ceapa, se adauga ulei si putin otet.  Se adauga...

Salată Caprese

In Salate la 17 Aug 2012

Tăiem bilele de mozzarella în felii groase de aproximativ 1/2 cm. Spălăm roșiile și le tăiem la fel ca și mozzarella în felii groase de aproximativ 1/2 cm, păstrăm doar feliile de la mijloc, aruncăm capetele. Frunzele de busuioc se spală. Pe 2 platouri intercalăm feliile...

Salată grecească

In Salate la 9 Aug 2012

Spălăm bine legumele. Roșiile  și castraveții se taie cubulețe. Ceapa se taie felii subțiri. Combinăm roșiile, castraveții și ceapa într-un castron. Se condimentează cu sare și se lasă câteva minute pentru a se întrepătrunde aromele. Se stropește cu ulei de...

Salată cu rucola

In Salate la 8 Aug 2012

Spălăm frunzele de rucola și le lăsăm la scurs într-o strecurătoare de plastic. Frunzele se împart pe 2 farfurii. Spălăm, tăiem roșiile în sferturi și le aranjăm peste rucola. Feliile de pâine prăjită le tăiem cubulețe și le punem în farfurii...

Salată de vinete cu maioneză

In Salate la 7 Aug 2012

Vinetele cele mai bune sunt cele lungi și subțirele. Nu spun că cele mari nu ar fi bune, dar cu cât vinetele sunt mai mari, cu atât șansele se măresc să găsim semințe mari. Vinetele se coc pe grătar la flacără sau pe aragaz cu o tablă dedesubt (în cazul în...

Salată Waldorf

In Salate la 30 Iul 2012

Nucile se pun într-o tavă pe hârtie pergament în cuptor la 160 grade C pentru 4-5 minute până când se prăjesc ușor.  Amestecăm maioneza cu iaurtul, sucul de lămâie și muștarul într-un castron. Țelina se curăță, se spală și se taie...

Salată de fasole roșie

In Salate la 12 Iul 2012

Se pune apă rece la fiert cu un praf de sare. Acoperim să fiarbă mai repede. Când începe să fiarbă punem pastele și le lăsăm să fiarbă conform indicațiilor de pe ambalaj. Când sunt gata, se scurg, se trec printr-un jet de apă rece și se stropesc cu ulei de măsline,...

Salată de fasole păstăi cu dovlecei

In Salate la 6 Iul 2012

Fasolea se spală, se rup capetele și se taie în două. Dovlecelul se spală, se feliază rondele de 1/2 cm și se înlătură capetele. Ceapa verde se spală și se toacă mărunt. Fasolea galbenă se pune la fiert în apă rece cu un praf de sare și se fierbe pentru 10-15...

Salată de ciuperci

In Salate la 4 Iul 2012

Ciupercile se curăță de pieliță cu un cuțit mic. Toată lumea recomandă ca ciupercile să nu se spele, alegerea este a dvs. Ciupercile se feliază și se pun pe un grătar (plită) încins în prealabil. Se întorc după 2-3 minute și se lasă să se frigă și pe partea...

Salată de dovlecei

In Salate la 22 Iun 2012

Dovleceii se spală, se înlătură cotorul și se feliază rondele de 1/2 cm. Se coc pe plită câte 1-2 minute pe fiecare parte. Se scot într-un castron. Imediat se stropesc cu ulei de măsline și oțetul amestecat cu apă și miere. Ceapa verde se spală și se toacă...

Salată Coleslaw

In Salate la 17 Mai 2012

Toate legumele se taie fie cu un cuțit, fie cu răzătoarea Borner. De la varză se înlătură cotorul și frunzele exterioare și se taie fin. Ceapa și morcovii se curăță, merele se curăță de căsuța cu sămburi și se păstrează coaja. Morcovii și merele se taie bețișoare,...

Salată de leurdă cu ouă

In Salate la 24 Apr 2012

Leurda se spală, se lasă la scurs și se taie în bucăți de 3-4 cm, după care se pune într-un castron. Ouăle se curăță de coajă, se taie în sferturi și se pun peste leurdă. Castraveciorii se curăță de coajă și se taie rondele, la ridichi se înlătură...

Afisate 1 - 30 din 32 retete    

Postari recente

publicat la 22.03.2020

Salata de andive

publicat la 13.05.2019

Supa minestrone

publicat la 14.03.2019

Ratatouille

Horosmopul tau de astazi:

Rac

Pentru tine, astăzi e (un fel de) ziua cârtiţei. De dimineaţă, scoate puţin capul pe fereastră, adulmecă mirosurile de la vecini şi ia o hotărâre epocală care, desigur, îţi va schimba viaţa: de astăzi, doar omletă!

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

ieri la 18:32

Andive caramelizate cu mozarella și pătrunjel verde - Aperitiv usor si gustos

pe 10.11 la 10:23

Pui prajit de casa – Cum sa prepari o crusta crocanta si savuroasa

pe 10.11 la 09:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]