Salată Waldorf

de elucubratiiculinare in Salate, 30 Iul 2012 | 5854 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ceașcă de nuci,
  • 1/2 cană maioneză,
  • 1/4 cană iaurt natur,
  • 1 linguriță muștar clasic,
  • sucul de la 1/2 lămâie,
  • 2 mere,
  • 1 țelină mai mică,
  • sare,
  • piper proaspăt măcinat,
  • 1/2 salată Iceberg,
  • 1 cană struguri.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salată Waldorf:

Nucile se pun într-o tavă pe hârtie pergament în cuptor la 160 grade C pentru 4-5 minute până când se prăjesc ușor. 

Amestecăm maioneza cu iaurtul, sucul de lămâie și muștarul într-un castron. Țelina se curăță, se spală și se taie fideluță, apoi se amestecă imediat cu maioneza. Merele se spală, se curăță de coajă și de căsuța cu sâmburi, se taie rondele, apoi fideluță. Se adaugă și merele în castronul cu maioneza și se amestecă bine. Condimentăm cu sare și piper. Se dă la rece pentru minim o oră.

Desfacem salata și păstrăm 4 frunze (cele mai mari), câte una pentru fiecare farfurie. Restul de salată Iceberg se toacă mărunt și se amestecă cu compoziția din castron. Adăugăm și boabele de struguri în salată și amestecăm ușor. Împărțim salata pe cele 4 farfurii și ornăm cu nucile prăjite (de preferat sferturi). Poftă Bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salată Waldorf" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Salata de spanac cu capsuni si migdale