O salată plină de vitamine, numai bună pentru zilele în care avem dezlegare la pește.
O combinație minunată de dulce și acru.
Prăjim 2 felii de pâine și le tăiem cubulețe. Desfacem conserva și se pun la scurs sardinele. Morcovii se curăță, se spală și se dau pe răzătoarea mică. Se amestecă cu 10 ml ulei de măsline și 10 ml oțet de mere cu miere. Morcovul se aranjează pe fundul farfuriei. Curățăm castravetele de coajă, se spală, se taie rondele și se aranjează peste salata de morcov. Se spală roșia, se taie felii sau cubulețe, apoi se așează pe farfurie. Rupem bucăți sardinele și le aranjăm pe farfurie împreună cu bucățile de pâine prăjită. Uleiul scurs din conservă se amestecă cu zeama de la 1/2 lămâie și se stropește salata. Servim imediat. Poftă bună!