Salată Nicoise

de elucubratiiculinare in Salate, 19 Sep 2012 | 11682 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru vinaigrette:
  • 2 linguri zeamă de lămâie,
  • 4 linguri ulei de măsline,
  • 1 ceapă mică tocată,
  • 1 lingură frunze de busuioc tocate,
  • 1 linguriță frunze de oregano tocate,
  • 1/2 linguriță muștar de Dijon,
  • 4 anșoa,
  • sare,
  • piper proaspăt măcinat.
  • Pentru Salată:
  • 1 cutie de ton bucăți sau o friptură de ton la grătar,
  • 2 ouă fierte tari,
  • 5 cartofi (de preferat cât mai mici),
  • 4 frunze de salată verde,
  • 2 roșii mici,
  • 1 ceapă roșie,
  • 100 g fasole verde,
  • 1 lingură capere,
  • o mână de măsline Nicoise.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salată Nicoise:

Într-un mojar (sau bol) amestecăm ingredientele pentru vinaigrette. Fierbem cartofii cu tot cu coajă, iar dacă nu avem cartofi mici se taie în bucăți mai mici. Fierbem fasolea verde. Pe un platou aranjăm salata verde. Aranjăm cartofii, ceapa roșie tăiată rondele cât mai fine, roșiile tăiate, fasolea verde, măslinele și bucățile de ton. Deasupra aranjăm ouăle tăiate în sferturi și presărăm caperele. Stropim totul cu vinaigrette și servim imediat. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salată Nicoise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata cu ton cu iaurt