Salată de vinete cu maioneză

de elucubratiiculinare in Salate, 7 Aug 2012 | 4630 vizualizari

 

In miezul verii, cu vinete proaspete, sau iarna , cu vinete congelate, salata de vinete este una dintre cele mai cautate in familia noastra.

 

INGREDIENTE

  • 3 - 4 vinete ( aprox. 1,5 kg vinete),
  • 1 ceapă mică,
  • 2 căței de usturoi,
  • 1 gălbenuș de ou,
  • 1 linguriță muștar,
  • 200 ml ulei,
  • zeamă de lămâie,
  • sare,
  • piper proaspăt măcinat.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salată de vinete cu maioneză:

Vinetele cele mai bune sunt cele lungi și subțirele. Nu spun că cele mari nu ar fi bune, dar cu cât vinetele sunt mai mari, cu atât șansele se măresc să găsim semințe mari.

Vinetele se coc pe grătar la flacără sau pe aragaz cu o tablă dedesubt (în cazul în care nu vreți să frecați 2 zile la aragaz :)) Sunt gata când coaja se face neagră. Se curăță imediat pe un fund înclinat să se scurgă amăreala. Se lasă la răcit, tot pe un fund înclinat.

Din gălbenușul de ou, ulei, muștar facem maioneza. Dregem maioneza cu zeamă de lămâie după gust. Când vinetele s-au răcit se toc (de preferat cu un cuțit de plastic), se amestecă cu ceapa și usturoiul tocat mărunt și maioneza. Condimentăm salata de vinete cu sare și piper. 

Salata de vinete se ține la rece până în momentul servirii.

Salata de vinete se servește cu roșii, ardei gras copt (eu dacă tot m-am copt, am aruncat pe gratar și câțiva ardei grași).

Poftă bună!

TIPS-URI

1

daca nu va place, puteti renunta la adaosul de usturoi in  salata de vinete

Daca ti-a placut reteta noastra "Salată de vinete cu maioneză" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata de sfecla rosie si portocala