ela

5

Bucataras
senzational

timisoara

Bucataras din 02.01.2010

RETETE424
PRIETENI335
Retete / Aperitive / Garnituri

Placinta cu carne si ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 30 Mar 2015

Daca avem foietaj congelat,il lasam in frigider cateva ore sa se decongeleze. Taiem cuburi ardeiul gras si il punem intr-o tigaie cu putin ulei (eu am folosit o tigaie de ceramica la care nu am avut nevoi de ulei ).Taiem si pieptul de pui bucati mici si il punem peste ardei,lasam cateva minute...

Vinete pane

In Aperitive / Garnituri la 10 Oct 2014

Eu am prajit vinetele o parte in tigaie si altele in multicookerul de la PHILIPS. Am avut o vanata foarte mare care mi-a absorbit 6 oua. Spalam foarte bine vanata pe care o prajim cu tot cu coaja.Taiem felii subtiri vinetele,le saram si le lasam la scurs cel putin o o ora.Apoi le trecem prin...

Aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 6 Ian 2014

Curatam ardeii si ii taiem cubulete. Ciupercile le punem la scurs intr-o sita cu putin timp inainte. Mezelurile le taiem marunt. Batem albusurile cu un praf de sare,apoi adaugam galbenusurile,saram si piperam dupa gust.Adaugam faina,pesmetul, smantana,parmezanul,branza si cascavalul,apoi...

Sufleu de dovlecei cu rosii si mozarella

In Aperitive / Garnituri la 7 Aug 2013

Curatam dovleceii,ii spalam si ii taiem rondele.Ii saram si ii lasam pana pregatim restul ingredientelor. Rosiile le spalam si le taiem rondele. Cascavalul il dam pe razatoarea mare. Maslinele le curatam de samburi. Intr-o tava,punem un rand de dovlecei,unul de rosii,cascaval...

Chec aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 7 Aug 2013

Punem intr-un castron ouale cu  sare,piper si laptele si le batem bine.Incorporam treptat faina cernuta cu praful de copt si amestecam usor pana compozitia se omogenizeaza bine.Adaugam treptat cascavalul,branza si parmezanul si amesecam continuu.Punem sunca si maslinele,apoi ardeii taiati...

Mancare de fasole galbena cu pui

In Aperitive / Garnituri la 18 Iun 2013

Ceapa o taiem rondele. Ardeiul il curatam si il taiem cubulete. Radacina de patrunjel o curatam si o taiem marunt. Pieptul de pui il taiem bucati mai mici. Cartoful il curatam si il taiem cubulete mici. Intr-o cratita cu putin ulei punem la calit ceapa,ardeiul,radacina de patrunjel...

Cartofi noi cu rozmarin si piper la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 11 Iun 2013

Curatam cartofii,ii spalam,ii taiem bucati mai mari si ii punem la fiert in apa cu sare,la foc potrivit,cam 15minute din momentul in care incepe apa sa fiarbaIi scoatem intr-o sita si ii lasam putin la scurs. Punem hartie de copt intr-o tava mare .Asezam cartofii si stropim cu ulei iar apoi...

Cartofi noi cu cascaval la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 5 Iun 2013

Curatam cartofii si ii punem la fiert in apa cu sare si legume deshidratate, timp de 15 minute din momentul in care incepe sa fiarba apa, la foc mic. Ii scoatem intr-o sita si ii lasam la scurs. Radem cascavalul pe razatoarea mare. Ungem un vas termorezistent cu unt si punem jumatate din...

Risotto Arborio cu legume

In Aperitive / Garnituri la 30 Mai 2013

Curatam ceapa si o taiem marunt. Ardeii ii curatam si ii taiem fasii mai mari. Ciupercile le taiem felii mai mari. Rosia o decojim si o taiem cubulete. Morcovul il curatam si il dam pe razatoare. Intr-o craticioara punem putin ulei in care calim cateva minute legumele cu sare...

Salata de cartofi orientala

In Aperitive / Garnituri la 3 Mai 2013

Punem cartofii in coaja la fiert in apa cu sare.Incercam cu furculita sa vedem cand sunt gata.Eu i-am pus in oala sub presiune 15minute din momentul in care a inceput sa fiarba apa.Scoatem si ii lasam sa se raceasca,apoi ii curatam de coaja si ii taiem cubulete,punem zeama de lamaie peste ei....

Cartofi noi cu rozmarin si usturoi

In Aperitive / Garnituri la 3 Mai 2013

Curatam cartofii de coaja si ii taiem cuburi mai mari. Facem un amestec din pesmet,rozmarin uscat,sare,piper,pesmet,usturoi si condimente pentru cartofi si  il amestecam bine. Tapetam o tava cu hartie de copt,asezam cartofii,ii stropim cu ulei de masline si deasupra presaram amestecul...

Mancare de dragavei

In Aperitive / Garnituri la 17 Apr 2013

Curatam coditele frunzelor de dragavei si le spalam bine in apa rece. Punem intr-o oala mare apa cu sare si cand incepe apa sa fiarba,punem frunzele,treptat si lasam cateva minute sa fiarba.pana se inmoaie frunzele.Scoatem intr-o sita,trecem prin apa rece si lasam la scurs.Tocam in robotul de...

Legume gratinate la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 22 Mar 2013

Curatam cartofii,ii taiem rondele si ii punem la fiert in apa cu sare si vegeta,cam 10minute(eu i-am pus in oala sub presiune si i-am lasat 4minute).Scoatem si lasam la scurs. Legumele le-am pregatit la aburi,tot in oala sub presiune,4minute.Daca le fierbem in apa,le lasam 10minute,din...

Mazare cu piure de cartofi la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 14 Mar 2013

Curatam cartofii,ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare si vegeta.Cand sunt gata,ii mixam cu lapte fierbinte si unt si mai condimentam daca trebuie. Curatam cepa si o taiem marunt.Morcovul il curatam si il taiem cubulete.Pieptul de pui il taiem bucati mai mici. Intr-o...

Salata de boeuf

In Aperitive / Garnituri la 25 Feb 2013

Curatam cartofii, morcovii, pastarnacul, le taiem marunt si le punem la fiert cu pulpele si mazarea in apa cu sare, vegeta si piper pana se inmoaie bine legumele si carnea. Le scoatem intr-o sita si le lasam la scurs si sa se raceasca. Preparam maioneza din galbenusul fiert maruntit,galbenusul...

Oua umplute cu crema de branza

In Aperitive / Garnituri la 10 Feb 2013

Ouale fierte le taiem in doua si scoatem albusurile. Galbenusurile le zdrobim bine si le amestecam cu cremele de branza si maioneza.Condimentam dupa gust cu sare si piper. Umplem ouale cu compozitia obtinuta.

Cartofi taranesti (2)

In Aperitive / Garnituri la 25 Ian 2013

Curatam cartofii,ii taiem rondele si ii punem la fiert in apa cu sare cam 15minute la foc potrivit din momentul in care incepe apa sa fiarba.Ii scoatem la scurs intr-o sita. Ouale fierte le curatam de coaja si le taiem rondele.Taiem si baconul si carnatii felii. Ungem o tava cu unt si punem...

Chec aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 3 Ian 2013

Ciupercile le  punem la scurs intr-o sita. Ardeii si ceapa le curatam si le taiem bucati mici. Sunculita o taiem cubulete. Separam albusurile de galbenusuri.Albusurile le batem cu un praf de sare si piper pana se intarescd,apoi adaugam galbenusurile.Adaugam smantana,cascavalul si...

Salata de conopida

In Aperitive / Garnituri la 14 Dec 2012

Punem intr-o oala apa cu sare la fiert. Rupem conopida buchetele, o spalam si o punem in apa clocotita. Lasam pana se inmoaie, cam 15 minute. Scoatem intr-o sita si lasam sa se scurga bine si sa se raceasca. Apoi sfaram bine cu o furculita conopida. Preparam maioneza din galbenusul crud, cel...

Aperitiv-briose

In Aperitive / Garnituri la 3 Dec 2012

Ardeiul il curatam si il taiem cubulete mici. Prazul il taiem rondele. Sunca presata o taiem fasii mici. Separam galbenusurile de albusuri. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.Adaugam galbenusurile,condimentam dupa gust.Adaugam treptat...

Clatite cu piept de pui si ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 1 Noi 2012

Punem toate ingredientele pentru clatite in robotul de bucatarie(din lapte punem doar 500ml,restul il pastram pentru completare) si mixam bine.Dam la frigider minim 30minute.Preparam clatitele,adaugand lapte daca compozitia este prea groasa(ies cam 10clatite). Pieptul de pui il taiem marunt si...

Garnitura cartofi taranesti la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 23 Sep 2012

Curatam cartofii, ii taiem rondele si ii punem la fiert cu apa si sare, 15minute din momentul in care incepe apa sa fiarba. Scurgem apa si ii lasam intr-o sita la scurs. Kaizerul il taiem felii subtiri. Ungem o tava cu unt si punem cartofii, condimentam cu mirodeniile pentru cartofi si punem...

Cartofi noi gratinati la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 15 Iul 2012

Curatam cartofii,ii taiem rondele si ii punem la fiert in apa cu sare si vegeta,cam 15-20minute din momentul in care incepe apa sa fiarba.Ii scoatem intr-o sita. Radem branza si cascavalul.Jumatate din cascaval il amestecam cu telemeaua. Batem ouale cu sare si vegeta,apoi incorporam...

Chiftelute din dovlecei

In Aperitive / Garnituri la 12 Iul 2012

Dovleceii ii curatam de coaja si ii dam pe razatoarea mare.Presaram deasupra putina sare si lasam la scurs intr-o sita minim 30minute,dupa care stoarcem bine de zeama ramasa. Separat,batem ouale cu sare si piper dupa gust.Adaugam dovleceii,usturoiul zdrobit,patrunjelul tocat marunt si...

Guguluf aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 24 Mai 2012

Turnam lapte caldut intr-un bol,adaugam drojdia,zaharul si 3linguri de faina si amestecam bine.Lasam sa creasca la loc cald 30minute. Ceapa sau prazul iltaiem rondele.Sunca o taiem cubulete.Ardeiul il curatam si il taiem marunt.Calim in unt prazul,ardeiul si sunca putin.Saram si piperam dupa...

Salata de vinete cu miez de lapte

In Aperitive / Garnituri la 12 Mai 2012

Curatam ceapa si o tocam marunt.Presaram sare dupa gust,amestecam si lasam cateva minute. Vinetele,le tocam daca nu sunt tocate si le amestecam cu ceapa. Din galbenus si ulei facem maioneza la care adaugam putin mustar.Punem maioneza peste vinete si omogenizam bine. Servim cu paine,miez...

Budinca de cartofi la cuptor cu salau si ardei

In Aperitive / Garnituri la 8 Feb 2012

  Taiem bucati mai mici fileul de peste si il ungem cu un sos facut din putin condiment pentru peste si o lingura de ulei.Lasam la marinat. Curatam cartofii,ii spalam si ii taiem cubulete.Ii punem la fiert in apa cu sare 10minute,la foc potrivit(din momentul in care incepe apa sa...

Covrigei cu susan

In Aperitive / Garnituri la 31 Ian 2012

Lasam margarina la temperatura camerei cu cateva ore inainte. Incalzim laptele in care punem la inmuiat drojdia.Batem albusurile cu un praf de sare. Cernem faina intr-un vas mai mare si asezam in mijlocul ei drojdia dizolvata,albusurile batute,margarina,smantana si un praf de sare.Amestecam...

Ciuperci umplute cu branzeturi

In Aperitive / Garnituri la 26 Ian 2012

Dam pielita jos la ciuperci si le taiem coditele. Coditele le tocam cat mai marunt.Taiem marunt si sunca presata si le punem impreuna cu coditele ciupercilor in putin ulei la calit cateva minute. Saram si piperam dupa gust, adaugam branza topita si lasam pe foc, amestecand pana se topeste branza....

Legume gratinate - La multi ani, Cris!

In Aperitive / Garnituri la 27 Noi 2011

Punem apa cu sare intr-o oala si cand incepe apa sa fiarba punem legumele si lasam pe foc 10minute.Scoatem legumele si le punem la scurs. Ungem un vas termorezistent cu unt si punem legumele in el. Batem ouale cu sare si piper,adaugam smantana si usturoiul pisat si adaugam sosul peste...

Afisate 1 - 30 din 81 retete    

Postari recente

publicat la 09.05.2019

Cornuri pufoase cu mac

Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Romica Jurca a zis de dimineață ceva despre tine. Cică azi ești în ceață. După amiază sunt posibile averse temporare pe strada ta. Noroc că spre seară răsare soarele.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

ieri la 18:32

Andive caramelizate cu mozarella și pătrunjel verde - Aperitiv usor si gustos

pe 10.11 la 10:23

Pui prajit de casa – Cum sa prepari o crusta crocanta si savuroasa

pe 10.11 la 09:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]