Piept de pui cu ciuperci

de oanapl in Pui, 29 Sep 2012 | 122854 vizualizari

 

Va prezint o reteta delicioasa, usor de preparat si care cu siguranta va fi pe gustul intregii familii!

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 300 g ciuperci
  • 300 g smantana
  • 200 g costita afumata
  • 50 g unt
  • 3 galbenusuri de ou
  • 3 catei de usturoi
  • 3 fire ceapa verde
  • 200 ml de vin alb
  • sare
  • piper negru
  • cimbru
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu ciuperci:

Se curata, se spala si se taie carnea de pui in bucati mici. Bucatile de pui se rumenesc in unt, se scot si se pun deoparte, iar in untul ramas se caleste ceapa taiata marunt. Cand a devenit sticloasa se stinge cu supa de legume, se pune puiul, se adauga usturoiul tocat fin, piper, cimbru si se sareaza dupa gust. Se acopera si se lasa la fiert 20 de minute. Se adauga smantana si se mai lasa timp de 3 minute.
Separat se inabuseste in unt costita taiata felii. Se adauga vinul si se fierbe pana cand costita s-a fragezit. Ciupercile se pun la fiert timp de 15 minute, in apa cu putina sare.
Intr-un vas termorezistent, uns cu putin ulei, se asaza in straturi alternative feliile de costita si bucatile de pui. Peste ultimul strat se pun ciupercile, se adauga smantana ramasa de la pui.

Din zeama in care a fiert costita se pregateste un sos. Se amesteca zeama de la costite cu trei galbenusuri batute si se toarna peste ciuperci.
Se da la cuptor pentru 30 minute, pana se leaga bine sosul. Se serveste cu mamaliguta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (35)

Rahela Velicu 1

09.01.2017, 23:54

LizMadsen 1

15.01.2020, 10:59

Care zeama de legume si de cand se lasa 15 minute ciupercile, se pun in apa rece si se lasa 15 min de cand fierb ?

oanapl 1

16.01.2020, 16:15

Daca aveti supa de legume pastrata, o folositi pentru a "stinge" ceapa. Daca nu, puteti folosi si apa.
Ciupercile se pun in apa rece si se fierb 15 minute din momentul in care incep sa clocoteasca. Spor la pregatit!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Portofele cu ciuperci