Prajitura cu mascarpone si miez de cafea

de Miha in Prajituri, 6 Feb 2014 | 11035 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 100 g biscuiti
  • 50 g unt
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru jeleul de cafea:
  • 250 ml cafea tare
  • zahar dupa gust
  • 10 g gelatina
  • Pentru crema:
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 100 ml lapte evaporat
  • 3 linguri zahar fin
  • 7 g gelatina
  • 1 pliculet zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mascarpone si miez de cafea:

Jeleul de cafea:

Gelatina o punem la hidratat in cateva linguri cu apa rece.

Preparam cafeaua, o lasam sa se racoreasca si o strecuram printr-o sita fina, sa nu aiba nici un fir de zat. Adaugam gelatina si omogenizam. Turnam intr-o forma de silicon si dam la frigider pana se intareste.

Blat:

Biscuitii se macina in robotul de bucatarie sau cu sucitorul. Untul topit il turnam peste biscuiti si amestecam pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Rasturnam compozitia intr-o tava detasabila (18 cm diametru)  si tasam bine cu o lingura sau cu fundul unui pahar. Dam la frigider pana pregatim crema.

Crema:

Gelatina o hidratam in cateva linguri cu apa rece.

Smantana pentru frisca o mixam la viteza mica pana incepe sa prinda consistenta, apoi adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam pana devine pufoasa.

Mascarponele il mixam intr-un castron impreuna cu laptele evaporat. Adaugam frisca batuta, amestecand usor.

Gustati si mai adaugati zahar, in caz ca o sa considerati necesar.

Gelatina o topim la baine-marie sau la microunde. Pentru a aduce cele 2 compozitii la aceeasi temperatura punem peste gelatina cateva linguri din compozitia de mascarpone si omogenizam. Amestecam apoi cele 2 compozitii si omogenizam.

Scoatem jeleul de cafea din forma si-l punem pe mijlocul blatului de biscuiti.

Turnam apoi compozitia pentru crema si dam la frigider pentru cateva ore, pana se intareste. Eu am lasat peste noapte.

Se scoate inelul detasabil, nu inainte de a trece cu lama unui cutit de jur imprejurul prajiturii. Se orneaza dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mascarpone si miez de cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (60)

Lavinia_Valentine 1

28.02.2015, 09:49

http://www.ecuisine.ro/node/6737 , aici găsești rețeta laptelui evaporat

Rita Ilies 1

27.03.2015, 13:54

Hmmmm... Miha, de ce nu pot să dau nici like și nici s-o salvez la favorite?

DeliciidelaM 1

04.04.2016, 07:52

yummy

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata neagra si cafea