Acest aluat de pizza iese o nebunie, atat de pufoasa!
Eu am facut aluatul de pizza la masina de paine, punand intai lichidele apoi restul de ingrediente si am dat la programul framantare si dospire, dar daca nu aveti masina, va voi zice cum sa faceti.
Intr-un vas, amestecam toate ingredientele si framantam cca 7-8 min.
Facem aluatul de pizza sub forma de minge, ungem cu putin ulei masline si lasam la dospit cca 1 ora si jumatate.
Impartim bucata de aluat de pizza in 4, mai framantam pe fiecare putin si facem iar forma de minge, le ungem iar cu ulei si le lasam la dospit inca 30 min. Desfacem aluatul cu diametrul de 25 cm, ungem iar cu ulei si lasam cca 10 min inainte de a pune sosul si restul de ingrediente.
Daca doriti un aluat de pizza mai gros si pufos, atunci, impartiti aluatul in 2.
1
recomand acest aluat de pizza pentru orice tip de pizza alegeti sa preparati