Tarta cu spetsofai

de Doralinda in Mancaruri cu carne, 25 Mar 2013 | 4979 vizualizari

 

Chiar daca as vrea sa traduc, nu as reusi, ptr ca e o reteta greceasca al carui nume "spetsofai" nu se poate traduce! Spetsofai, e o reteta originala din insula Spetses, foarte cunoscuta in Grecia, aceasta reteta s-a luat si s-a adaugat la o tarta.

 

INGREDIENTE

  • 1 foaie de placinta
  • 500 gr carnaciori de porc
  • 2 ardei grasi verzi
  • 2 ardei rosii grasi
  • 2 cepe tocate marunt
  • 2 vinete
  • 2 linguri usturoi pisat
  • 2 ardei iuti(depinde de gustul fiecaruia)
  • 1 lingura sos concentrat de rosii
  • jumatate buchet patrunjel
  • 2 lingurite chimen
  • 2 albusuri
  • jumatate ceasca (cafea) branza gen gruyere
  • ulei masline
  • sare
  • putin cimbru proaspat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu spetsofai:

Incepem intai prin taierea carnaciorilor si ii calim in putin ulei, punem si ceapa taiata marunt si usturoiul, chimen si amestecam putin.

Intre timp taiem ardeii si vinetele in cubulete mici dupa care adaugam la carnaciori, daca e nevoie, mai punem putin ulei. Adaugam ardeii iuti taiati bucati mici si curatati de seminte, sare, piper si bulionul de rosii. Nu e nevoie sa punem apa, ptr ca legumele au destula. Lasam la foc mic pana cand se inmoaie ardeii, cca 20 minute.

Foaia de placinta, o punem intr-o forma acoperita cu hartie de copt si mai punem si o alta hartie deasupra ca sa nu se umfle (eu am uitat!!!) si o punem la cuptor 180C ptr  30minute. Cand e gata, scoatem din cuptor, lasam deoparte, si in compozitia de carnaciori, punem albusurile de ou batute putin cu furculita, patrunjelul, cimbru si branza rasa, amestecam bine si punem peste foaia de placinta. E necesar sa punem ou la aceste tipuri de tarte ptr a intari compozitia. Punem la cuptor pe randul de jos la 180C ptr cca 15 minute.

Cand e gata, lasam sa se raceasca inainte de a taia felii.

TIPS-URI

1

Puteti pune o branza mai picanta, da un gust mai profund!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu spetsofai" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

Doralinda 1

25.03.2013, 23:56

Simona, am scris cum se pronunta, daca as fi scris cum ar trebui, ar fi fost greu de citit ! Σπετσοφαι! cert e ca e buna tare!!!!

Doralinda 1

25.03.2013, 23:57

Loredana, e si gustoasa tare!

Doralinda 1

25.03.2013, 23:57

Madi marin, multumesc ptr incredere!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu legume si carne de pui