Cât de greu îmi e să mă hotărăsc acum când sunt atâtea fructe la piaţă.Am luat zmeură şi coacăze roşii,aşa că le-am combinat pe cele din urmă cu nişte urdă bună şi dulce.Voi puteţi la fel de bine să folosiţi brânză de vacă ori alt fel de brânză.
Pe mine dulcele acesta m-a dus cu gândul direct pe plajele însorite,mai ales într-o zi aşa călduroasă.
Pregatim foaia de tarta.
Cernem faina intr-un bol,adaugam zaharu,sarea si praful de copt.
Intr-un alt bol amestecam galbenusurile cu otetul si smantana..
Peste faina pune bucatelele de unt rece si amestecam repede pana obtinem o compozitie nisipoasa.
Punem amestecul de ou si smantana.Amestecam doar pana se omogenizeaza totul,nu mai mult.Acoperim cu o folie bila de aluat si lasam la frigider o ora.
Scoatem coca si intindem o foaie,suficient de mare cat sa imbracam si peretii formei.Pastram o parte pentru formele de deasupra tartei.
Punem tava la frigider pana pregatim umplutura.
Pentru umplutura,amestecam urda cu doua linguri de zahar,vanilia si coaja de lamaie.Adaugam apoi iaurtul.
Separam cele doua oua.
Mixam untul cu restul de zahar pana devine o crema pufoasa.Adaugam pe rand galbenusurile.
Punem apoi branza in crema de unt,grisul ,praful de budinca si la final albusurile batute spuma cu un praf de sare.
Coacazele le punem cu o lingura de zahar,putin inainte de a le pune in umplutura.
Scoatem tava de la frigider,punem jumatate de umplutura,asezam un strat de coacaze,apoi mai punem umplutura si iar coacaze.
Pe margine am pus niste floricele de aluat,ca sa fie frumoasa si ca sa evit ca umplutura(prea multa) sa dea pe dinafara.
Puneti tava in cuptorul preincalzit,aproximativ 40 de minute,dar e util sa verificati cand este coapta.
Lasam sa se raceasca in cuptor,apoi o punem la frigider.Pudram cu zahar si servim cu pofta….va garantez.