Plăcintă cu brânză dulce

de diaconta in Dulciuri, 18 Iun 2012 | 5605 vizualizari

 

Despre acest „dulce” nu pot să spun decât atât….DIVIN!!!!

 

INGREDIENTE

  • Foi de placinta -400 gr(12 foi am folosit eu)
  • 500 gr brânza dulce de vaca
  • 200 gr zahar
  • 5 oua
  • 350 ml lapte batut
  • 200 gr iaurt grecesc 10% grasime sau smantana
  • Coaja de lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Ulei sau unt topit pentru uns foile
  • 100 gr stafide
  • Rom
  • O lingura miere
  • O lingura zahar brun
  • Zahar pudra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plăcintă cu brânză dulce:

M-am bucurat cand am gasit foi de placinta proaspete nu congelate,adica din acelea cu care poti sa te joci,sa faci pliuri frumoase ori rulouri magice.Minunate!!!!

Stafidele le-am înmuiat în rom.

Am batut cu telul 3 oua(am pastrat doua pentru finisare),am adaugat apoi 200 ml lapte batut si iaurtul.

Branza am sfarâmat-o cu o furculita ,am amestecat-o cu zaharul,zaharul vanilat si coaja de lamaie.Apoi am  adaugat amestecul de oua ,lapte batut si iaurt.

Am scurs si stafidele si le-am pus in branza.

Va rezulta un amestec destul de subtire.

Intr-un vas de yena am asezat doua foi pliate,am uns cu ulei fiecare foaie.

Apoi am pus amestecul de branza,iar foi unse cu ulei,pana terminam compozitia.

Pentru final am amestecat 150 ml lapte batut cu cele doua oua ramase si am turnat deasupra ultimei foi.

Am lasat putin sa se aseze compozitia,apoi am incalzit cuptorul si am pus tava inauntru pentru 50 de minute,sau pana se rumeneste frumos deasupra si compozitia este suficient de inchegata.

Aproape de final am pus deasupra o lingura de miere si am presarat o lingura de zahar brun.

Lasam sa se raceasca in cuptor.

Ideal ar fi s-o lasam pana cand se raceste,apoi s-o pudram cu zahar.

Dar as fi curioasa sa vad cine rezista mirosului care umple bucataria si nu o face bucatele asa fierbinte.

Asa cum am spus ….DIVIN dom’le.

Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcintă cu brânză dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (95)

diaconta 1

20.06.2012, 12:40

Susu,asa este.A fost buna calda ,dar ieri a fost si mai buna rece

Alinutza80 1

20.06.2012, 20:53

mirela0911 1

23.06.2012, 22:30

O bunatate, am si eu in plan asa ceva!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Plăcintă cu brânză, mărar și ciuperci