Poftiţi nu vă sfiiţi!!!!!Calde şi aromate.
Imi făcuse sora mea poftă de gogoşi zilele trecute.Şi cum azi am făcut dulceaţă de afine,s-a potrivit tocmai bine cu gogoşile.
Faina cernuta impreuna cu sarea si zaharulse pune intr-un bol.Facem la mijloc o adancitura si punem drojdia amestecata cu o lingurita de zahar,lapte caldut si putina faina.Lasam sa dospeasca drojdia.
Topim untul,batem ouale cu vanilia.
Incalzim laptele si apa(sa nu fie fierbinte).
Punem ouale si untul topit si racit,apoi incepem sa framantam punand alternativ lapte si apa.
Framantam un aluat nu prea tare pana cand se desprinde de peretii vasului.
Punem vasul intr-un loc caldut(nu este prea greu de gasit acum) lipsit de curenti de aer si lasam sa dospeasca pana isi dubleaza volumul.
Presaram blatul cu faina,intindem o foaie cam de 2cm grosime si taiem forme cu paharul.
Le mai lasam putin pe masa sa mai creasca.
Punem uleiul intr-o cratita mai inalta si prajim gogosile,asezandu-le cu partea de deasupra in jos in ulei.
Lasam sa se rumeneasca frumos pe ambele parti.
Le scoatem pe un prosop absorbant.
Le pudram cu zahar,le mai punem o lingurita de dulceata si le servim cu multa pofta.