Ca în fiecare an am pregatit vişinele pentru prăjituri,pe care le pun după reţeta de aici :http://www.bucataras.ro/retete/visine-in-conserva-pentru-prajituri-22857.html , o reţetă pe care v-o recomand cu toată încrederea.Sunt atât de bune,seamănă cu vişinele confiate.Si pentru că după ce le-am aşezat în borcane,mi-a rămas cam mult sirop,l-am fiert şi l-am pus în sticle.Am văzut reţeta la Miuţa,doar că eu am pus mai puţin zahăr,anul acesta vişinele sunt destul de dulci.
Visinele se spala,li se scot sâmburii.Se pune zaharul peste ele si se lasa cam 24 de ore.Se mai amesteca din cand in cand ca sa se topeasca zaharul.
Cand zaharul este topit complet,visinele se aseaza in borcane, ,se pune deasupra sirop si ½ rableta aspirina.Se închid cu capacele si se pun in camara.
Pentru ca a ramas suficient sirop,l-am pus sa fiarba la foc foarte mic 15 minute.
Farâmitam 2 tablete de aspirina si le punem in sirop.
Il punem asa fierbinte în sticle.Eu pun un cutit sub sticla ca sa nu se crape si sa risipim bunatate de sirop.
Inchidem sticlele si le acoperim cu ceva ca sa stea la cald si sa se raceasca lent.
Se poate consuma cu apa,dar eu îl folosesc foarte mult la deserturi,pentru jeleuri.