danakarin

1

Bucataras
incepator

München

Bucataras din 09.10.2011

RETETE129
PRIETENI78
Retete / Aperitive / Garnituri

Andive caramelizate cu mozarella și pătrunjel verde - Aperitiv usor si gustos

In Aperitive / Garnituri la 10 Noi 2024

Cum se prepara Andive caramelizate cu mozarella și pătrunjel verde - Aperitiv usor si gustos Se curăță și se taie pe lungime andivele și apoi se scoate cotorul la fiecare jumătate căci el este cel amar. Se curăță și se mărunțește pătrunjelul. Untul se topește într-o...

Apertiv cu 3 feluri de branza

In Aperitive / Garnituri la 14 Ian 2014

Taiem branza in diferite forme geometrice si o plasam pe platou. punem in jur 2-3 lingurite de mustar de piersici, care de fapt e o dulceata un pic iute si aromata de piersici care merge foarte bine cu branza.  Servim ori ca aperitiv, dar cel mai bine dupa masa, cu un cognac mai vechi....

Salata de ouă

In Aperitive / Garnituri la 31 Oct 2013

Am fiert ouăle, le-am cojit si marunți fără să fac praf gălbenușul. Din iaurt, muștar, ceapa tăiată mărunt, sare, piper, o lingurița de aceto, tarhon verde tocat  și miere am realizat un sos ușor, remarcați,  fără strop  de grăsime. Am amestecat totul si am servit...

Rulada de cascaval

In Aperitive / Garnituri la 19 Oct 2013

Topim untul, il amestecam cu făina si turnam încet laptele. Fierbem acest amestec, când se îngroașa ca o smântână il luam de pe foc, adăugam cașcavalul ras.,sărăm si il lăsam sa se răcească. In acest timp separăm ouăle si batem spuma din cele 8 albușuri....

Budinca de orez

In Aperitive / Garnituri la 30 Aug 2013

Am frecat brânza cu untul si cu telemeaua rasa, am adăugat compozitia la orezul fiert, am bătut ouăle si le-am adăugat de asemenea, am mai sarat, piperat si asezonat cu patrunjelul verde. Am uns o forma cu unt, am pus compozitia îndesand-o bine si am dat la cuptorul...

Vinete pane cu garnitura de orez si legume

In Aperitive / Garnituri la 25 Feb 2013

Am curatat vinetele, le-am taiat felii si le-am lasat la marinat jumatate de ora cu sare, o lingurita de zeama de lamaie, piper si cateva bucatele de coaja de lamaie. Orezul l-am prajit cateva minute intr-o lingura de ulei, am adaugat apoi doua cesti de apa si l-am lasat sa fiarba la foc mic...

Galuste cu branza sarata

In Aperitive / Garnituri la 11 Feb 2013

Din faină, ouă și apă am amestecat un aluat mai moale dar elastic. L-am lăsat să se odihnească cam 15 minute. Intre timp am pus o oală cu apă la fiert si cand apa a dat în clocot am rupt cu lingura găluște nu prea mari, cam de 1,5 cm, pe care le-am fiert  până s-au...

Rulada de spanac umpluta cu somon si alte bunatati ale marii

In Aperitive / Garnituri la 7 Feb 2013

Topim untul si adaugam spanacul, mestecand incet sa se omogenizeze. Lasam  un pic sa se raceasca, si adaugam pe rand galbenusurile. Batem albusurile spuma cu un pic de sare, le amestecam cu grija cu miscari de sus in jos cu masa de spanac si compozitia obtinuta o intindem de pe o hartie de...

Oua umplute cu peste in sos de maioneza cu tarhon

In Aperitive / Garnituri la 8 Ian 2013

Am fiert 5 oua. Le-am decojit, am obtinut astfel 10 jumatati. Eu obisnuiesc sa tai ouale pe latime si apoi sa mai tai la baza un pic din albus ca sa nu se rastoarne. Am taiat lamaia, salvand 2-3 feliute, apoi am ras coaja si am stors zeama. Am maruntit galbenusul, l-am amestecat cu sardelele...

Rulouri de somon umplute cu pasta de avocado

In Aperitive / Garnituri la 30 Dec 2012

Scoatem si marunțim miezul de avocado, îl amestecăm cu smântâna, hreanul, ceapa marunțită si usturoiul pisat. Crema aceasta o trecem apoi printr-o sită deasă, astfel va primi o textură fină. Pe o folie alimentara intindem câteva felii de somon afumat, il ungem cu...

Omleta cu ciuperci pe un pat de rucola

In Aperitive / Garnituri la 8 Feb 2012

Curatam ciupercile cu o periuta, fara sa le cojim, le taiem felii si le calim usor in jumatatea cantitatii de unt. Le luam de pe foc atunci cand devin lucioase, inainte sa lase apa. Saram si piperam. Separat batem ouale cu cele doua linguri de smantana, saram si piperam si prajim pe rand,...

Serviettenknödel- Galuste de paine in servet

In Aperitive / Garnituri la 4 Ian 2012

Taiem cornurile, sau covrigii vechi de o zi doua, eu am avut covrigi, in cubulete, si ii punem pentru jumatate de ora la inmuiat in 250 ml de lapte caldut. Curatam si taiem ceapa marunt, o parjim nitel in unt, pina sa se inmoaie si sa fie usor galbuie. La covrigii inmuiati, adaugam ceapa,...

Antipasti mix

In Aperitive / Garnituri la 6 Dec 2011

Pregatesc legumele ( niciodata nu stiu exact care e diferenta dintre legume si zarzavat !! ) le spal, vanata o cojesc, ardeii ii tai felii mai grosute, dovlecelul il tai felii, curat ceapa si usturoiul le tai nu foarte marunt, curat cu o periuta ciupercile, fara sa le cojesc, si fara sa le spal...

Papara cu verdeturi

In Aperitive / Garnituri la 19 Noi 2011

Am curatat zarzavaturile (ceapa, prazul si ardeiul) , le-am taiat feliute si le-am lasat sa se caleasca intr-o tigaie antiadeziva unsa cu putin ulei. Am adaugat rosiile si, fara sa astept prea mult, pentru ca rosiile sa ramana mai dergaba crude, am pus ouale batute. Cat de mult sa se...

Aperitiv cu avocado

In Aperitive / Garnituri la 28 Oct 2011

Curatam si spalam ceapa verde, o taiem in feliute subtiri.La fel si ardeiul. Avem grija sa indepartam semintele si nervurile. Pregatim umplutura, amestecind brinza cu ceapa, o lingurita de zeama de lamiie, sare si piper dupa gust. Intr-un vas punem la fiert un pic de apa cu sare si dam...

Clatite cu somon si crema de brinza

In Aperitive / Garnituri la 28 Oct 2011

Amestecam hreanul in smintina  cu brinza si adaugam sare , piper si un pic de boia dupa gust. mie personal nu prea imi place iute... Aranjam cite 2 clatite pe farfurie, si pe linga cite o feliuta de somon si o lingura din compozitia de brinza cu hrean. Garnisim cu fire de arpagic...

Cartofi copti in cuptor cu umplutura de brinza, smintina si verdeturi

In Aperitive / Garnituri la 15 Oct 2011

Spalam cartofii si ii punem intregi is cu coaja la copt pe o folie de aluminiu sau o hirtie de copt unsa cu ulei. Intre timp pregatim sosul frecind brinza cu smintina, sare, piper, si adaugind la sf.1-2 linguri de partunjel, marar, un pic de usturoi totul tocat marunt. Cartofii gata copti...

Afisate 1 - 17 din 17 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

De data asta nu mai scapi fiindca cineva o sa nimereasca. Dupa doar doua incercari, cifrul de la centura de castitate. Desi te temi de ce va urma, la final esti chiar incantat/ a sa-ti schimbi statusul pe facebook in “It’s complicated”.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]