Am curatat vinetele, le-am taiat felii si le-am lasat la marinat jumatate de ora cu sare, o lingurita de zeama de lamaie, piper si cateva bucatele de coaja de lamaie.
Orezul l-am prajit cateva minute intr-o lingura de ulei, am adaugat apoi doua cesti de apa si l-am lasat sa fiarba la foc mic pana a pierdut apa complet si a fost moale dar totusi boabele au ramas intregi.
Am curatat ceapa, ardeiul si usturoiul, le-am maruntit,, am trecut rosiile in apa clocotita si apoi le-am cojit, le-am taiat felii. Am calit ceapa pana s-a inmuiat un pic, am adaugat usturoiul apoi ardeiul, am lasat pe foc cam 3-4 minute, am adaugat apoi feliile de rosii, am lasat sa fiarba incet, mestecand sa nu se prinda, iar inaite sa fie gata am adugat o lingurita de herbes de Provence, un amestec uscat de rozmarin, oregano, lenantica si patrunjel. Am sarat si piparat.
Am stors vinetele de zeama ca sa nu traga asa mult ulei la fript, am pregatit in 3 castronase faina , ouale batite si pesmetul, am trecut fiecare felie prin aceste 3 componente si apoi le-am fript intr-o tigaie cu ulei incins. le-am lasat un pic pe un servet de hartie absorbanta.
Am asamblat intregul pe cele 3 tavi.