"Goat Cheese Salad" - Salata cu branza de capra (pane)

de Lia_ in Aperitive / Garnituri, 31 Aug 2013 | 5738 vizualizari

 

Cristi Roman a prezentat ieri pe blogul sau o noua reteta care mi-a starnit interesul pentru felul in care era prezentata, ideea de preparare care e rapida si nu in ultimul rand ca sa aflu si eu pe ce dau, dom'le, irlandezii 7.95 euro!!! :D
In meniul restaurantului unde lucreaza se numeste: "Goat Cheese Salad". Bineinteles ca el a asezonat-o cu mult umor iar eu am asamblat-o cu ce am avut la indemana dar si a mea "e pe-acolo", ... asta voi decideti, doar vinegreta din fructe de padure am inlocuit-o cu sos de rodie (pentru salate) care e tot dulce-acrisor si n-am avut rucola.
Cristi prezinta sumar totul, eu m-am documentat in privinta vinegretei. Va prezint cantitatile pentru o portie pentru ca astazi am fost singura la masa dar a fost o portie satioasa.
Este un preparat demn de pus pe cea mai pretentioasa masa.Gustul este dulce acrisor. De fapt si vinegreta este mai mult dulce decat acrisoara dar irlandezilor asa se pare ca le place

 

INGREDIENTE

  • PENTRU BRANZA PANE
  • branza de capra- un disc gros de 1.5 cm (incercati si doar de 1cm)
  • faina
  • pesmet
  • ou-1
  • lapte-2/3 lingura
  • PENTRU SALATA
  • mix de salata (salatele preferate-Iceberg, sanguine, etc)
  • ardei gras rosu
  • ceapa rosie
  • rucola (eu n-am avut)
  • nuci caramelizate
  • DRESSING PENTRU SALATA
  • zeama de portocala
  • zeama de lamaie
  • mustar
  • ulei de masline
  • coaja rasa de portocala si lamaie
  • otet din vin alb (eu am folosit balsamic)
  • miere
  • ulei de masline
  • mustar integral
  • sare-1 praf (optional)
  • VINEGRETA din FRUCTE DE PADURE (eu am inlocuit cu sos de rodie)
  • (cantitati pentru mai multe portii)
  • zmeura, afine si capsuni-100 g
  • zahar-2-3 linguri rase
  • 150 ml vin rosu
  • unt-30 g
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Goat Cheese Salad" - Salata cu branza de capra (pane):

PREPARARE BRANZA PANE

Felia de branza, care nu trebuie sa fie mai groasa de 1.5 cm ca sa se inmoaie (incercati si cu 1 cm poate se topeste mai mult la interior, nu stiu inca daca nu se deformeaza fiind mai subtire).  Branza pe care am folosit-o este moderat de sarata.Fiind cam proaspata am pus-o la scurs pe prosop de hartie pliat in 4. Batem oul ca pentru omleta si ii adaugam laptele. Branza o dam prin faina, apoi prin ou batut cu lapte, apoi prin pesmet.  Si repetam inca o data doar ca o dam numai prin ou+lapte si apoi prin pesmet.  O scuturam usor, ca sa cada surplusul de pesmet si pentru ca invelisul sa fie uniform. O punem intr-o baie de ulei incins, la 180 de grade, si o rumenim pe o parte si alta supraveghind-o ca sa nu o ardem. Focul sa fie mic pentru ca se rumeneste foarte repede si n-apuca branza sa se inmoaie.

PREPRAREA DRESSING-ului pt. SALATA

Se freaca un pic mustarul cu uleiul, se adauga otetul , sucul de portocala si lamaie si restul de ingrediente.

PREPARARE SALATA

Salata o taiem fasiute fine, ceapa si ardeiul gras taiate julienne si rucola o punem intreaga.  Le amestecam intr-un bol. Amestecam bine si cu dressingul preparat.

PREPARARE VINEGRETA 

Eu am deja "de-a gata" sos pentru salate dulce-acrisor din rodie dar m-am documentat pentru voi cum s-ar putea prepara vinegreta. Asta ar fi o varianta:  Topim 30 g unt. Se adauga vinul si fructele. Cand incep sa clocoteasca adaugam zaharul, se da la foc mic-mediu si le lasam sa clocoteasca pana ajunge la consistenta siropului de dulceata.

MONTAJUL

In cazul in care folosim sos de rodie, se incepe cu acesta desenand pe farfurie niste onduleuri. Lucram repede caci se latesc dungile astea (se vede diferenta fata de prima poza). Cu mana punem o gramada cat mai inalta si rotunda pe centrul farfuriei. Presaram apoi peste gramajoara de salata nuci caramelizate tocate fin (presupunand ca le avem ramase de pe la prajituri).

Daca in loc de sos de rodie folosim vinegreta din fructe, punem din loc in loc in cerc in jurul salatei vinegreta de fructe de padure. La final, peste salata se pune felia de branza pane.

Savurati cu placere!

TIPS-URI

1

Alegeti o branza cremoasa. De la caldura, chifteaua cand o rupeti branza se va intinde atze. Probabil conteaza si grosimea, n-am studiat mai mult inca.

2

Daca folositi sos de rodie, este si mai spectaculoasa daca imprastiati in farfurie cateva bobite dintr-un fruct de rodie, puteti sa le puneti si in salata.

Daca ti-a placut reteta noastra ""Goat Cheese Salad" - Salata cu branza de capra (pane)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Branza de capra pane