Am găsit reţeta pe blogul Laurei Adamache şi mi-a placut la nebunie. Astă seară am făcut această minunată pâinică. Am scos-o din cuptor şi am tăiat coltucul pe care am întins unt.....Delicios....
O craticioară înaltă cu capac se pune în cuptorul încălzit şi se ţine acolo până e gata aluatul de pâine.
Într-un castron mare se cerne făina împreună cu bicarbonatul. Se presară sare şi se adaugă laptele amestecat cu iaurtul. Se frământă un aluat nelipicios caruia i se dă o formă rotundă. Se crestează cu un cuţit ascuţit .
Se scoate vasul cu grijă din cuptor, se pune înăuntru aluatul, se pune capacul şi se introduce la cuptor pentru 45 de minute, după care se dă la o parte capacul şi se mai lasă 10-15 minute ca să se rumenească frumos.
Se scoate din vas şi se lasă puţin la răcit, după care se poate servi.
Poftă bună!