Oua umplute cu peste in sos de maioneza cu tarhon

de danakarin in Aperitive / Garnituri, 8 Ian 2013 | 2872 vizualizari

 

Ouale umplute, acest aperitiv nelipsit de pe mesele noastre de sarbatoare...
de cate ori am auzit acest dialog:
-am musafiri, ce sa pregatesc?
- fa si tu niste oua umplute!
Eu am incercat de data asta o varianta cu peste. Sa vedem daca va place.

 

INGREDIENTE

  • o conserva de sardele
  • 2-3 fire de ceapa verde
  • 6 oua
  • o lamaie
  • sare
  • piper
  • o lingurita de tarhon uscat
  • 50 ml de smantana dulce
  • 100-150 ml de ulei
  • o lingurita de mustar
  • 2-3 lingurite de caviar "fals " icre ieftine
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua umplute cu peste in sos de maioneza cu tarhon:

Am fiert 5 oua. Le-am decojit, am obtinut astfel 10 jumatati. Eu obisnuiesc sa tai ouale pe latime si apoi sa mai tai la baza un pic din albus ca sa nu se rastoarne.

Am taiat lamaia, salvand 2-3 feliute, apoi am ras coaja si am stors zeama. Am maruntit galbenusul, l-am amestecat cu sardelele scurse de ulei, am adaugat smantana, sare, piper, jumatate din zeama de lamaie si o lungurta de coaja de lamaie. cu aceasta pasta am umplut ouale si le-am decorat cu icre si cu o feliuta de lamaie.

Dintr-un galbenus, o lingurita de mustar si uleiul adaugat in fir subtire am realizat maioneza, am acrit-o un pic cu de zeama de lamaie si am aromatizat-o cu o lingurita de tarhon uscat si am adaugat si aici o lingurita de coaja de lamaie. Am pus un pic de maioneza langa oua, nu prea mult.

Gustul a fost neasteptat de proaspat.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua umplute cu peste in sos de maioneza cu tarhon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Oua umplute cu pate de gasca si rata