Catalina L

8

Bucataras
Minunat

Suceava

Bucataras din 11.02.2015

RETETE1003
PRIETENI127
Retete / Mancaruri de legume

Reteta de sparanghel la gratar cu lamaie si parmezan

In Mancaruri de legume la 8 Apr 2024

Iata cum se prepara Reteta de sparanghel la gratar cu lamaie si parmezan Am utilizat sparanghel verde proaspat si fin. Nu trebuie curatat, taiati-l numai la baza. Gătiți sparanghelul într-o tigaie tip gril/gratar fără grăsime.    Prăjiți-l 5-7 minute pe fiecare...

Reteta de spanac la tigaie cu hrisca si carne de porc

In Mancaruri de legume la 12 Mar 2024

Iata cum se prepara Reteta de spanac la tigaie cu hrisca si carne de porc Într-o tigaie mică, încălziți uleiul.  Adăugați baconul și cârnațul tăiat felii.  Rumeniti. Se spala hrisca, se scurge si se pune in tigaie. Amestecati.  Se adauga...

Reteta de curry de conopida cu tofu afumat

In Mancaruri de legume la 23 Noi 2023

Iata cum se prepara Reteta de curry de conopida cu tofu afumat Prăjiți ceapa tocată în uleiul încins. Adaugati sosul de rosii de casa, buchetele de conopida, pasta de curry, laptele de cocos, toful afumat taiat cubulete, sare si piper. Se amestecă bine, se acoperă și se...

Reteta de curry de dovleac cu spanac

In Mancaruri de legume la 23 Noi 2023

Iata cum se prepara Reteta de curry de dovleac cu spanac: Curățați și tăiați mărunt ceapa și usturoiul.  Se incinge uleiul intr-o tigaie si se caleste ceapa si usturoiul.  Adaugati bucatile de dovleac, sosul cu patrunjel, ardeiul rosu taiat bucatele si caliti totul impreuna...

Reteta de conopida gatita la cuptor in papiota

In Mancaruri de legume la 17 Noi 2022

Iata cat de usor se prepara Reteta de conopida gatita la cuptor in papiota Spalati conopida, indepartati foile si puneti-o, pe o foaie de copt. . Ungeti-o cu ulei, presarati sare, piper , curry si ierburi aromate. Formati o papiota cu ajutorul unei alte foi de copt  si-nchideti...

Varza de Bruxelles cu chorizo, smantana si parmezan

In Mancaruri de legume la 19 Mai 2022

Spalati varza de Bruxelles rapid sub apa rece.  Taiati baza si indepartati prima foaie daca este ofilita si taiati-le in 2.. Taiati carnatul in felii fine.   Puneti-le la prajit intr-o tigaie incinsa cu 2 linguri de ulei  . Adaugati varza, reveniti impreuna 10 minute....

Varza de Bruxelles la cuptor

In Mancaruri de legume la 9 Apr 2022

Spalati varza de Bruxelles rapid sub apa rece. Taiati baza si indepartati prima foaie daca este ofilita. Taiati-le apoi in 2. Puneti varza intr-un vas pentru cuptor, adaugati uleiul, sosul concentrat de rosii si cel cu patrunjel. Amestecati bine , puneti piper , usturoiul tocat marunt si...

Curry de dovleac cu lapte de cocos

In Mancaruri de legume la 9 Apr 2022

Folosind un cuțit mare și gros, tăiați dovleacul în jumătate, apoi în felii. Apoi curățați de coaja fiecare felie și tăiați-o în bucăți.  Curățați și tocați mărunt ceapa. Se incinge uleiul intr-o tigaie si se caleste ceapa si baconul. ...

Gratin de dovleac si branza raclette

In Mancaruri de legume la 21 Ian 2022

Curățați și tăiați dovleacul în bucăți.  Puneti-le într-un vas de gratin cu 2 linguri de ulei, sare, piper, paprika afumata. Se amesteca si se da la cuptorul preincalzit la 180°C timp de 20 de minute. Intre timp prajim baconul cu ceapa tocata marunt in 1 lingura...

Gratin de vinete provensal

In Mancaruri de legume la 29 Sep 2021

Spălați legumele. Curățați și tocați usturoiul  Tăiați vanata cubulețe sau in jumătăți de felii. Sarati-le si rumeniti-le cu usturoiul in uleiul de masline incins. Curățați de piele (sau nu) roșiile și tăiați-le bucăți. Adăugați roșiile peste vinete,...

Zacusca de dovlecei, vinete si ardei (conserva)

In Mancaruri de legume la 5 Aug 2021

Se coc la cuptor (la flacara daca puteti) ardeii si vinetele la 200°C . Am lasat 30-40 de minute ardeii  si 50 de minute vinetele. Totul depinde de marimea lor. Intoarceti legumele de 2 ori . Curatati ceapa si usturoiul si tocati-le marunt. Curatati si dati pe razatoare...

Chiftele de pastarnac cu spanac si branza de capra

In Mancaruri de legume la 10 Iun 2021

Curatati si spalati spanacul. Curățați păstârnacul și ceapa. Mixati legumele si puneti-le apoi intr-un castron mare. Se adaugă ouăle si smantana. Se amestecă totul, se adaugă faina de naut si semintele. Condimentăm: boia de ardei, sare și piper. Puneti apoi branza de...

Salata marocana de morcovi

In Mancaruri de legume la 27 Apr 2021

Curățați și spălați morcovii și tăiați-i în bucati pe diagonala. Într-o cratiță, încălziți jumătate din uleiul de măsline, puneti si rumeniti condimentele și un cățel de usturoi curățat și pisat. Adăugați morcovii, amestecați. Se adaugă sare, piper...

Cartofi pai de radacina de telina la cuptor cu branza feta

In Mancaruri de legume la 10 Apr 2021

Curatati radacina de telina si taiati-o batonase. Stropiti-le cu ulei, puneti sare , cimbru uscat si boia de ardei.  Amestecati bine. Dati la cuptor timp de 30 de minute la 220°C. Serviti imediat cu branza sarata (telemea, feta) presarata deasupra . Foarte bun !

Piureu de mazare uscata si de fava uscata

In Mancaruri de legume la 14 Mar 2021

Înmuiați mazărea și fava uscată în apă rece timp de cel puțin 3 ore (am lasat o noapte). Clatiti a 2a zi. Puneti-le cu ceapa taiata in 2, cățelul de usturoi și morcovul taiat rondele într-o caserolă.  Acoperiți cu apă rece și adăugați foaia de dafin si un pic...

Praz gratinat cu jambon si sos de branza

In Mancaruri de legume la 15 Dec 2020

Indepartati partea verde a prazului (folositi-o pentru o supa). Curatati si spalati si taiati partea alba in bucati de 10 cm. Prazul meu era gros,am taiat apoi bucatile in 2 in lungime. Reveniti-le in uleiul incins cu usturoiul tocat. Intoarceti-le si colorati prazul pe ambele parti....

Cartofi pai de radacina de telina la cuptor

In Mancaruri de legume la 22 Noi 2020

Curatati radacina de telina de coaja si taiati-o batonase. Stropiti-le cu ulei, amestecati bine. Puneti sare , cimbru uscat si boia de ardei. Dati la cuptor timp de 30 de minute la 220°C. Serviti-i simpli cu o salata verde sau ca garnitura la o mancare.

Dovlecei pizza

In Mancaruri de legume la 17 Noi 2020

Spalati dovleceii si taiati capetele. Taiati-i in 2 in lungime. Scobiti-i usor cu o lingurita si sarati. Puneti in ei sos de rosii, jambon si mozarella. Miezul scos l-am pus intr-un ramechin. Am pus sare, piper si la fel sos de rosii si mozarella peste el. Presarati ierburi aromate...

Aperitiv placinta de varza cu bacon si mozzarella

In Mancaruri de legume la 12 Noi 2020

Tocati marunt varza si puneti-o intr-un castron. Adaugati sare si frecati-o cu mana 2-3 minute. Puneti baconul taiat bucatele la prajit intr-o tigaie fara ulei. Dati pe razatoare branza mozzarella. Taiati ardeii lamele. Pastrati cateva lamele pentru decorul final si taiati bucatele restul....

Carne de porc cu broccoli, crema de cocos si prune uscate

In Mancaruri de legume la 12 Noi 2020

Desfaceti capatana de broccoli in buchete si spalati-le. Fierbeti-le 3-5 minute in apa cu sare. Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Sotati-le intr-o tigaie mare in uleiul incalzit. Taiati carnea bucati si puneti-o la prajit 10 minute cu ceapa si usturoiul. Puneti prunele...

Omleta cu galbiori

In Mancaruri de legume la 31 Oct 2020

Incepeti sa gatiti ciupercile - reteta  aici Bateti ouale intregi intr-un castron. Am adaugat 2 linguri din zeama lasata de ciuperci. Puneti sare si amestecati. Intr- tigaie mica incalziti uleiul si untul .  Puneti ciupercile gatite (fara zeama lasata) si varsati ouale...

Dovlecei sotati cu pancetta si sos pesto

In Mancaruri de legume la 9 Oct 2020

Spalati si taiati capetele dovlecelului. Taiati-l in demi-rondele fine (am lasat coaja caci era bio). Incalziti uleiul intr-o tigaie. Reveniti dovleceii impreuna cu sosul pesto. Puneti piper, boia de ardei (atentie la sare caci sosul pesto este deja sarat). Puneti rosia taiata bucati si sautati...

Ghiveci de legume (ratatouille) cu carnat chorizo

In Mancaruri de legume la 1 Oct 2020

Spalati legumele. Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Taiati ardeii, vinetele si dovleceii cuburi. Taiati carnatul rondele. Dati rosiile pe razatoarea cea mare. Incalziti uleiul intr-o oala adanca. Sotati ceapa tocata cu usturoiul, carnatul si boia de ardei. Adaugati...

Galbiori la tigaie cu patrunjel si usturoi

In Mancaruri de legume la 25 Sep 2020

Spalati rapid ciupercile sub jet de apa rece, taiati baza piciorului si curati-le de pământ. O data curatati galbiorii taiati-i bucati daca sunt prea mari. Mixati usturoiul cu ceapa si usturoiul. Reveniti galbiorii 5 minute in uleiul de masline . Adaugati 2 linguri din...

Chili cu carne rapid

In Mancaruri de legume la 17 Sep 2020

Incalziti cuptorul la 180°C. Tocati marunt ceapa si usturoiul. Intr-o cocota sau tigaie adanca reveniti ceapa si usturoiul in untul incalzit. Puneti carnea tocata si reveniti timp de 10 minute. Puneti pudra de chili, chimen, bulionul si amestecati. Varsati zeama de vita si adaugati...

Pastai verzi cu jambon sec si mozzarella

In Mancaruri de legume la 17 Sep 2020

Curatati si spalati pastaile verzi. Intr-o oala adanca puneti la fiert o cantitate mare de apa cu sare. Adaugati pastaile spalate si curatate.  Fierbeti la foc potrivit timp de 15 minute. Scurgeti-le si puneti-le sub un jet de apa rece. Intr-o tigaie adanca puneti la prajit in...

Crema aperitiv/ Gaspacho de sfecla cu branza de capra

In Mancaruri de legume la 13 Aug 2020

Taiati bucati sfecla rosie fiarta si curatata. Mixati sfecla cu branza de capra, branza de vaci, sare, piper, cateva foi de busuioc si crema de otet. Verificati de sare si piper. Varsati in verine transparente. Decorati cu nuci maruntite , un pic de branza de vaci si busuioc. Dati...

Pastai galbene cu smantana si mozzarella

In Mancaruri de legume la 13 Aug 2020

Intr-o oala adanca puneti la fiert o cantitate mare de apa cu sare. Adaugati pastaile spalate si curatate.  Fierbeti la foc potrivit timp de 15 minute. Scurgeti-le si puneti-le sub un jet de apa rece. Intr-o tigaie adanca puneti la prajit ceapa taiata marunt cu un pic de boia de...

Pastai verzi cu rosii si sos chermoula (patrunjel tocat cu sare si usturoi)

In Mancaruri de legume la 28 Iul 2020

Curatati si spalati pastaile. Curatati si tocati ceapa marunt. Intr-o oala adanca incalziti uleiul. Puneti sosul chermoula si ceapa tocata. Reveniti. Puneti pastaile curatate si rosia taiata bucatele. Varsati 2-3 pahare de apa, puneti sare, piper si paprika . Acoperiti si lasati...

Spanac cu smantana, jambon uscat si branza gouda

In Mancaruri de legume la 28 Iul 2020

Curatati spanacul, spalati-l si taiati-l marunt. Intr-o tigaie incalziti uleiul de cocos. Adaugati spanacul si sotati-l timp de 6 - 8 minute, la foc potrivit. Condimentati si adaugati smantana. Reveniti 2-3 minute. Il puteti servi imediat simplu. Eu am pus o felie de branza...

Afisate 1 - 30 din 75 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Fii optimistă. Dacă viaţa îţi oferă lămâi, cere şi un Martini!

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 30

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]