Este o salată foarte raspandita in tarile din Magreb care poate fi savurată caldă sau rece.
https://www.blogulluicatalina.com/2021/04/salata-marocana-de-morcovi.html
Curățați și spălați morcovii și tăiați-i în bucati pe diagonala.
Într-o cratiță, încălziți jumătate din uleiul de măsline, puneti si rumeniti condimentele și un cățel de usturoi curățat și pisat. Adăugați morcovii, amestecați. Se adaugă sare, piper și un pahar cu apă. Acoperiți și gătiți timp de 15 până la 20 de minute la foc mediu, amestecând ocazional.
Spălați și curățați pătrunjelul. Se mixează cu al doilea cățel de usturoi și cu 1/2 linguriță. de sare groasă. Se amestecă cu 2 linguri de ulei de măsline. Luați capacul de pe cratita cu morcovi și lăsați apa să se reducă . Adăugați 1 lingură buna din ierburile mixate si amestecați 2-3 minute. Finalizați cu sucul de lămâie și amestecați din nou. Lăsați să se răcească cel puțin 2 ore înainte de gustare.
Excelent, i-am servit ca garnitură calda cu un ficat de vițel în oțet balsamic și a doua zi ca o salată rece cu ouă fierte și capere murate.