Reteta de sparanghel la gratar cu lamaie si parmezan

de Catalina L in Mancaruri de legume, 8 Apr 2024 | 1713 vizualizari

 

Te va cuceri combinația între sparanghelul proaspăt, aroma revigorantă a lămâii și savoarea inconfundabilă a parmezanului. Rețeta noastră îți va stârni simțurile și te va încânta cu fiecare mușcătură. Sparanghelul crocant se îmbină perfect cu acrișoara lămâie și notele bogate ale parmezanului, oferindu-ți o experiență culinară de neuitat. Savurează această delicatesă ușor de preparat, perfectă pentru a impresiona la orice masă!
Iată o rețetă simplă și rapidă a celebrului bucătar Jamie Oliver. Gatit astfel ramane crocant si delicios.   https://www.blogulluicatalina.com/2022/06/sparanghel-la-gratar-cu-lamaie-si.html
Pentru rețeta de sparanghel la grătar cu lămâie și parmezan ai nevoie de: sparanghel verde, lămâie, parmezan

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Reteta de sparanghel la gratar cu lamaie si parmezan
  • 18-20 fire verzi fine de sparanghel verde
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 linguri suc de lamaie
  • sare, piper
  • parmezan ras
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de sparanghel la gratar cu lamaie si parmezan:

Iata cum se prepara Reteta de sparanghel la gratar cu lamaie si parmezan

Am utilizat sparanghel verde proaspat si fin.

Nu trebuie curatat, taiati-l numai la baza.

Gătiți sparanghelul într-o tigaie tip gril/gratar fără grăsime.   

Prăjiți-l 5-7 minute pe fiecare parte.   

Puneti sare, piper, stropiți cu ulei de măsline și cu sucul de lămâie, amestecați.  

Se presara deasupra parmezan ras si se stinge focul.   

Puteti servi ca antreu sau ca garnitură la Dorada la cuptor sau cu Somon in stil asiatic. Merge la fel de bine si langa Friptura de miel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de sparanghel la gratar cu lamaie si parmezan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Melanzane alla Parmigiana