O reteta foarte buna si gustoasa, o puteti face de post si servi cu orez.
Am tot timpul intr-o cutie mica la rece, un amestec patrunjel-usturoi-sare marina si ulei . Este perfect pentru fructe de mare si peste.
Mixati 1/2 legatura de patrunjel cu 2-3 catei de usturoi, puneti sare groasa si 3 linguri de ulei.
Amestecati si pastrati intr-o cutie la rece.
https://www.blogulluicatalina.com/2022/03/curry-de-dovleac-cu-lapte-de-cocos.html
Folosind un cuțit mare și gros, tăiați dovleacul în jumătate, apoi în felii.
Apoi curățați de coaja fiecare felie și tăiați-o în bucăți.
Curățați și tocați mărunt ceapa. Se incinge uleiul intr-o tigaie si se caleste ceapa si baconul. Adăugați bucățile de dovleac și prăjiți totul împreună timp de 10 minute.
Se toarnă laptele de cocos, se adaugă supa de pui și pasta de curry.
Se amestecă, se acoperă și se fierbe timp de 10-15 minute.
Se adauga sosul de patrunjel, piperul, se amesteca si se fierbe la foc acoperit, inca 10 minute. Verificați bucățile de dovleac daca sunt fierte.
Este gata !
Serviți simplu sau cu orez (konjac pentru mine) sau ca garnitură la un fel de mâncare din carne sau pește.
Grozav de gustos!