Desert fursecuri cu cacao

de Catalina L in Dulciuri, 27 Ian 2018 | 1913 vizualizari

 

Le-am facut pentru Craciun. O singura reteta declinata in 3 tipuri de fursecuri. 
 
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/12/fursecuri-cu-cacao-pentru-craciun.html

 

INGREDIENTE

Aluat :

  • 200 g de faina
  • 1/2 lingurita de praf de copt
  • 1 lingura de cacao
  • scortisoara, nucsoara- 1 lingurita
  • 100 g de zahar
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 100 g de migdale macinate
  • 125 g de unt de calitate (moale)
  • 1 ou

Pentru decor:

  • 30 gr. de ciocolata neagra
  • 1 lingura lapte
  • zahar pudra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert fursecuri cu cacao:

Acoperiti cu hartie de copt 2 tavi.

Incalziti cuptorul la 180°C.

Intr-un castron/bolul robotului amestecati faina, cacaua si praful de copt.

Adaugati zaharurile, pudra de migdale (pastrati o lingura), untul si oul.

Amestecati la robot pana obtineti un aluat omogen.

Impartiti aluatul obinut in 3 parti egale.

Presarati pudra de migdale pastrata pe suprafata de lucru.

Cu prima parte de aluat formati un rulou de 20-25 cm.

Rulati-l prin pudra de migdale, filmati si dati-l la congelator timp de 30 minutes.

Dupa acest timp, decupati-l in felii de grosime de ½ cm..

Puneti fursecurile pe placa pregatita si dati la cuptor timp de 12-15 minute.

Lasati sa se raceasca un pic si pudrati generos cu zahar.

Puneti la frigider 30 minute a 2a parte din aluat.

Infainati suprafata de lucru, intindeti aluatul si taiati forme diverse.

Puneti fursecurile pe tava pregatita si dati la cuptor timp de 12-15 minute.

Cu a 3 a parte formati cornulete.

Se formeaza role de grosimea unui creion, care se taie in bucati de 7cm lungime, carora li se da forma de cornulet.

Puneti fursecurile pe placa pregatita si dati la cuptor timp de 12 minute.

Topiti ciocolata neagra rupta bucati cu o lingura de lapte la bain-marie. Cu o furculita sau o seringa de decor decorati fursecurile taiate cu forme si cornuletele.

Lasati sa se usuce.

Sunt excelente !

 Pastrati-le  intr-o cutie din metal sau formati pachetele pentru a le darui.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri cu cacao" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Muffins cu prune si Chokotoff