Desert prajitura cu ciocolata si smantana/Prajitura de Metz

de Catalina L in Prajituri, 21 Ian 2018 | 3808 vizualizari

 

Astazi va prezint o reteta traditiionala din orasul Metz (Franta).
Foarte usor de facut, v-o recomand cu caldura. Este o reteta veche  de traditie diferita de prajiturile cu unt de astazi. Este moale si pufoasa cu un gust ciocolatos si un pic acidulat datorita smantanei din compozitie.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/12/prajitura-cu-ciocolata-si.html

 

INGREDIENTE

  • 125 g de faina
  • 4 oua
  • 140 g de zahar
  • 200 g de smantana grasa
  • 120 g des ciocolata rasa sau fulgi de ciocolata neagra
  • zahar pudra
  • vanilie pudra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu ciocolata si smantana/Prajitura de Metz:

Radeti ciocolata.

Eu am folosit fulgi, dar vor cadea la fund. Este la fel de bun, dar reteta originala cere ciocolata rasa.

Incalziti cuptorul la 180°C.

Bateti ouale intregi cu zaharul timp de 5 minute pana isi vor tripla volumul.

Incorporati usor ciocolata rasa si apoi faina cernuta.

Adaugati smantana si amestecati usor, amestecul trebuie sa fie spumos.

Ungeti cu unt forma in silicon. Daca aveti altfel de forma, va recomand sa puneti hartie de copt si s-o ungeti. Turnati compozitia.

Dati la cuptor timp de 40 de minute.

Verificati apasand usor- veti auzi un usor "șuier".

Scoateti si scoateti din forma dupa 5 minute.

Lasati se se raceasca pe un gril.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu ciocolata si smantana/Prajitura de Metz" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Ecler