Desert biscuiti Sables

de Catalina L in Dulciuri, 27 Ian 2018 | 3791 vizualizari

 

Acesti biscuiti au fost preparati initial intr-o regiune din vestul Frantei, Sablé-sur-Sarthe, cunoscuta si sub numele Sablé. Istoria lor a inceput in anul 1670, cand se spune ca Marchizul de Sablé a adus la curtea Regelui Louis al XIV-lea niste biscuiti rotunzi, pe care fratele regelui i-a indragit foarte tare. Atat de tare incat i-a comandat marelui patiser Vatel, numindu-i „des petits sablés”, in onoarea Marchizului de Sablé.
Reteta de baza este compusa din unt, faina , zahar si galbenus de ou
 
Iata deci o varianta decorata in forma de Ren -:)
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/12/biscuiti-sable-de-craciun.html

 

INGREDIENTE

  • 250 g de faina
  • 125 g de unt de calitate (moale)
  • 110 g de zahar
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 1 ou
  • bonboane smarties ou skittles
  • 50 g de ciocolata sau 60 g caramel sarat

Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert biscuiti Sables:

Amestecati la robot untul moale cu zaharurile.

Adaugati oul si bateti bine.

Puneti faina si amestecati pana obtineti un aluat omogen.

Puneti in folie alimentara si dati-l la rece cel putin 30 minute.

Incalziti cuptorul la 180° C.

Infainati suprafata de lucru, intindeti aluatul si taiati cercuri cu un pahar sau cu o forma.

Puteti face si alte forme, asezati biscuitii pe 2 tavi acoperite de hartie de copt.

Dati la cuptor 14 minute.

Topiti ciocolata la bain marie si puneti-o intr-o seringa de decorat.

Decorati cercurile in forma de ren, puneti un pic de ciocolata si deasupra o bomboana pentru a face nasul.

Lasati sa se usuce, ciocolata se va usca mai repede decat caramelul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert biscuiti Sables" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu fulgi de ovăz și curmale