Ruxy a zis ca prima mea reteta este interesanta asa ca va prezint o noua varianta :) Merci Ruxy
Mi-a placut foarte mult prima reteta - vezi aici- incat m-am hotarat sa refac.
O reteta diferita de data aceasta, mai putin timp de gatit dar va trebuie 3 zile ca s-o faceti.
Le puteti pastra apoi in borcane in siropul lor 2-3 luni ca un compot.
In prima reteta fructele se scot din sirop si se degusta confiate ca o delicatesa.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/03/fruct-kumkuat-confiat-2.html
Kumquat sunt fructe mici, cu un gust minunat disponibile in sezonul de ianuarie-martie si, uneori in aprilie.
Kumquat sunt native din China si provin de la cuvantul cantonez Kam Kwat care inseamna "portocala de aur." Fructul este un simbol al prosperitatii si un cadou traditional de Anul Nou.
Spalati si intepati cu o sccobitoare fructele de cateva ori.Amestecati zaharul cu apa si puneti pe foc.
Adaugati fructele si aduceti la fierbere.
Lasati sa fiarba la foc rapid timp de 20 de minute.
Luati de pe foc, acoperiti si lasati sa se raceasca pana a 2a zi.
A 2a zi, luati capacul, puneti pe foc si aduceti la fierbere.
Lasati sa fiarba la foc rapid timp de 15 minute.
Luati de pe foc, acoperiti si lasati sa se raceasca pana a 3a zi.
A 3a zi, luati capacul, puneti pe foc si aduceti la fierbere.
Lasati sa fiarba la foc rapid timp de 15 minute.
Le-am pus fierbinti in borcanele sterilizate si le-am acoperit cu sirop.
Inchideti bine borcanele si rasturnati-le. Dati la rece cand sunt racite complet.
Am pastrat deasemenea siropul ramas.
Cu siropul ramas puteti parfuma, ceaiul sau diferite deserturi: clatite , Şarlotă Exotică
1
mi-au iesit 2 borcane de 400 g