Chec cu caise

de Catalina L in Dulciuri, 7 Aug 2015 | 5554 vizualizari

 

Stiti deja ca-mi plac caisele........profit ca este inca sezonul lor

 

INGREDIENTE

  • 350 gr caise coapte -jumatati
  • 2 oua
  • 1/2 pahar zahar (un pahar =200 gr)
  • 1/3 pahar ulei
  • 1 pahar faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/3 pahar lapte
  • 1 praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • zahar pudra
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu caise:

Separați albusurile de galbenusuri. Mixati albusurile cu praful de sare, pana se vor tine ca o bezea.

Amestecati galbenusurile cu zaharul pana devin spumoase.

Se adauga alternand uleiul, laptele amestecand in continuare.

Se pune faina amestecata cu praful de copt si zaharul vanilar si se mixeaza bine.

In tava de chec unsa sau in silicon varsam 1/3 compozitie si punem pe deasupra 1/3 din jumatatile de caise.

Alternam din nou compozitia si caisele- 3 straturi.

Dam la cuptor pentru 20-30 de minute. Verificam cu o scobitoare daca este copt.

Se lasa sa se raceasca.

Se decoreaza cu zahar pudra si se taie felii.

Pofta Buna !!!

TIPS-URI

1

Verificam cu o scobitoare daca este copt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Inghetata de caise cu iaurt