Ștrudel "cosiță" cu mere si pere

de Catalina L in Dulciuri, 5 Sep 2015 | 4816 vizualizari

 

Este prajitura mea preferata.........
Dupa varianta baclava cu foi de placinta va propun o varianta impletita cu aluat foietaj.

 

INGREDIENTE

  • 1 aluat foietaj
  • 3 pere
  • 1 mar
  • 3 linguri de zahăr
  • 30 g unt
  • scorțișoară
  • zahăr pudră
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ștrudel "cosiță" cu mere si pere:

Se curata fructele și se taie în cuburi.

Incalziti zaharul la foc mediu până cand se caramelizeaza.

Adaugati untul si amestecati.

Puneti fructele, scortisoara și gatiti 5-8 minute pentru a reduce lichidul lasat.

Lasati sa se raceasca bine.

Se presara faina pe masa de lucru si se intinde aluatul de foietaj.

Faceti un dreptunghi, depuneti-l pe o hartie de copt. Taiati benzi subtiri pe fiecare parte.  

Depuneti fructele in mijloc. Ridicati fiecare banda si o dati peste umplutura, alternand fiecare parte.  

Dati la cuptorul incins la 200 ° C pentru 20 de minute. Am pus deasupra un pic din sosul ramas.  

Cand s-a racit, decorati cu zahar pudra.  

Pofta Buna !!!!!!

TIPS-URI

1

fructele trebuie sa fie racite cand le puneti pe aluatul foietaj

Daca ti-a placut reteta noastra "Ștrudel "cosiță" cu mere si pere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Budinca de gris