Ștrudel "cosiță" cu mere si pere

de Catalina L in Dulciuri, 5 Sep 2015 | 4422 vizualizari

 

Este prajitura mea preferata.........
Dupa varianta baclava cu foi de placinta va propun o varianta impletita cu aluat foietaj.

 

INGREDIENTE

  • 1 aluat foietaj
  • 3 pere
  • 1 mar
  • 3 linguri de zahăr
  • 30 g unt
  • scorțișoară
  • zahăr pudră
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ștrudel "cosiță" cu mere si pere:

Se curata fructele și se taie în cuburi.

Incalziti zaharul la foc mediu până cand se caramelizeaza.

Adaugati untul si amestecati.

Puneti fructele, scortisoara și gatiti 5-8 minute pentru a reduce lichidul lasat.

Lasati sa se raceasca bine.

Se presara faina pe masa de lucru si se intinde aluatul de foietaj.

Faceti un dreptunghi, depuneti-l pe o hartie de copt. Taiati benzi subtiri pe fiecare parte.  

Depuneti fructele in mijloc. Ridicati fiecare banda si o dati peste umplutura, alternand fiecare parte.  

Dati la cuptorul incins la 200 ° C pentru 20 de minute. Am pus deasupra un pic din sosul ramas.  

Cand s-a racit, decorati cu zahar pudra.  

Pofta Buna !!!!!!

TIPS-URI

1

fructele trebuie sa fie racite cand le puneti pe aluatul foietaj

Daca ti-a placut reteta noastra "Ștrudel "cosiță" cu mere si pere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

- Andreea - 1

05.09.2015, 21:50

mirela0911 1

05.09.2015, 22:14

Ce bunatate ai facut1

MotanLaOale 1

05.09.2015, 23:30

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele cu sos de rosii gratinate - Mancarea savuroasa si rapida

de Rocsi 9

ieri la 19:32

Placinta cu branza si vanilie - Reteta simpla si rapida

de laura_n 7

ieri la 16:32

Cheesecake cu dulceață de smochine - Desertul delicios și rapid la pahar

ieri la 10:11

Prajitura cu prune si mascarpone - Desert delicios de toamna

de oanapl 7

pe 29.09 la 18:33

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta pasiunii