O reteta cu mere din caietul mamei mele adaptata si transformata ......
Ce buna a iesit....am regasit gustul si parfumul din copilarie.
Spălați perele. Se taie în două și se îndepărtează miezurile.
Se taie in felii numai la suprafata.
2/3 din zahar, stafidele si jumatate din unt se pun in cratita/tava de prajitura. Se aseaza apoi perele cu partea scobita in sus.
Se presara zaharul ramas, scortisoara, se pune deasupra untul ramas.
Se da la cuptor la 200°C pentru 30 minute.
Intre timp pregatim compozitia urmatoare :
3 galbenuse se freaca bine cu 3 linguri de zahar.
Se adauga 3 linguri de faina si apoi se incorporeaza albusurile batute spuma.
Cand scoatem perele de la cuptor, le lasam sa se raceasca 5 minute si punem peste ele compozitia pregatita.
Se da la cuptor si se coace timp de 20 de minute- se incearca cu scobitoarea daca este coapta compozitia.
Se scoate tava de la cuptor, se lasa putin sa se raceasca si se rastoarna.
Se poate servi atat rece cat si calduta.
Pofta Buna !!!!!
1
Se poate servi atat rece cat si calduta.