Pulpe de rata 'confiate' cu cartofi

de Catalina L in Rata, 10 Iun 2015 | 7969 vizualizari

 

Pulpele de rata confiate, sunt o delicatesa din bucataria franceza.
Carnea este gatita cel putin 2 ore, in grasime fierbinte de rata.
Apoi este acoperita cu grasime de rata si conservata in borcane .
Aproximativ in acelasi mod ca si la confit de rata se procedeaza si cu carnea de porc, de iepure etc, adica se gatesc foarte lent in grasime apoi se depoziteaza la rece pentru cateva luni bune.
Carnea devine astfel foarte frageda si suculenta.

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de rata confiate
  • 2-3 cartofi
  • 1 catel de usturoi
  • sare, piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de rata 'confiate' cu cartofi:

Curatati cartofii si taiati-i felii. 

Pulpele se scot din grasime (indepartati cat mai multa grasime de pe pulpe).

Se incalzesc in tigaie timp de 10 minute pana se rumenesc bine.

Scoateti-le si pastrati-le la cald.

Puneti cartofii la prajit in grasimea ramasa.

Lasati-i sa se rumeneasca bine.

Serviti cald.......... o salata verde sau o muratura sunt binevenite.

Pofta Buna !!!

TIPS-URI

1

pastrati la frigider intr-un borcanel grasimea care o indepartati de pe pulpe - este excelenta pentru a pregati cartofi prajiti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de rata 'confiate' cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

pe 05.03 la 17:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de rata cu cartofi si galbiori