publicat la 28.12.2024
publicat la 28.12.2024
publicat la 28.07.2024
Îmbracă-te frumos (cearşaful bordo se potriveşte de minune cu broşa aia mare, neagră), pune-ţi pe cap cununa de frunze de dafin (găseşti o pungă plină în bucătărie ) şi şlapii cu blăniţă în picioare. Eşti gata? Acum ieşi pe balcon şi salută-ţi supuşii!
Bucataras.ro
[email protected]
Ștrudel "cosiță" cu mere si pere
Se curata fructele și se taie în cuburi. Incalziti zaharul la foc mediu până cand se caramelizeaza. Adaugati untul si amestecati. Puneti fructele, scortisoara și gatiti 5-8 minute pentru a reduce lichidul lasat. Lasati sa se raceasca bine. Se presara faina pe masa de...
Dovlecel cu mar pane
Intr-un castron punem faina cu praful de copt, sarea si boia de ardei dulce. Se adauga alternand uleiul, apa, amestecand in continuare. Mixati albusurile cu un praf de sare, pana se vor tine ca o bezea. Incorporati albusul batut la compozitia precedenta. Adaugati usturoiul tocat, cimbrul,...
Briosa "buclata"
Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul . In bolul Kitchenaid punem faina, maiaua, zaharul, galbenusurile, sarea si zaharul vanilat- amestecati la viteza 2. Adaugam laptele treptat si...
Kapustnica: supa slovaca cu varza murata
Puneti ciolanul afumat la fiert in apa pentru 20 de minute. Desarati varza, tocati-o fasii fine. Tocati marunt ceapa si usturoiul. Intr-o oala adanca prajiti carnatii si ciolanul (taiate in 3) intr-o lingura de ulei. Adaugati ceapa si usturoiul si reveniti. Puneti varza murata, 1,5...
Vinete pane
Intr-un castron se pune si se amesteca faina, praful de copt, boia de ardei. Se adauga alternand uleiul, apa calda amestecand in continuare. Mixati albusurile cu un praf de sare, pana se vor tine ca o bezea. Incorporam albusurile batute spuma amestecand usor de sus in jos. Adaugam...
Tarta Quiche Lorraine
Incalziti cuptorul la 200 ° C Prajiti baconul fără grăsime într-o tigaie anti-aderenta. Adaugati ceapa tăiata marunt, apoi roșiile cherry tăiate în două. Gatiti 5 minute și rezervati. Într-un castron, bateti ouale cu smantana și...
Inghetata "Tutti Frutti"
Spalati fructele, scoateti simburii si le taiati bucatele. Intr-o tigaie puneti 4 linguri de zahar si faceti un caramel colorat. Adaugati fructele taiate si le gatiti la foc potrivit timp de 5 minute. Lasati sa se raceasca. Cand sunt racite bine adaugati laptele de cocos si...
Salata de ardei copti
Spalați ardeii și puneți-i pe o tava la cuptor. Gatiti-i sub grill 30-40 de minute, intoarceti-i de cateva ori până când coaja lor este neagra. Scoateți-i din cuptor și puneti-i imediat într-o pungă de plastic pentru congelator (sau intr-o oala acoperita). Lasati...
Curcan cu arahide
Taiati carnea in bucati de 2-3 cm. Puneti bicarbonatul peste ea si amestecati. Adaugati vinul, sosul soia si uleiul de susan si amestecati. Lasati la frigider timp de 30 minute. Puneti arahidele intr-o tigaie si adaugati 1 lingura de ulei- nu trebuie puse in uleiul incins. Le prajiti...
Bruschetta cu sardine
Sosul de rosii-- reteta aici - nu trebuie sa fie prea lichid, puneti-l pe foc si reduceti-l un pic daca este nevoie. Puneti feliile de pâine pe o placă de cuptor acoperita cu hârtie de gatit sau cu o foaie de silicon. Taiem sardinele pe jumatate si scoatem oasele. Se...
Bruschetta cu ton
Sosul de rosii-- reteta aici - nu trebuie sa fie prea lichid, puneti-l pe foc si reduceti-l un pic daca este nevoie. Puneti feliile de pâine pe o placă de cuptor acoperita cu hârtie de gatit sau cu o foaie de silicon. Curatam ceapa esalota. Scurgem bine tonul. Intr-un...
Inghetata de menta cu ciocolata amaruie
Mixam smantana intai usor, apoi la viteza din ce in ce mai mare pana obtinem o crema chantilly care se tine bine. Incepem sa batem albusurile spuma. Adaugam treptat siropul de menta- reteta aici si continuam sa batem pana terminam siropul si pana cand...
"Caviar" de dovlecel si roșii uscate
Coaceți dovlecelul la aburi 10 minute taiat cuburi sau felii. Eu l-am gatit cu Microccok Tupperware . Se curata partial si se taie în felii destul de groase. Se pune in Microcook, se presara deasupra cimbru, sare si piper, se adaugă 40 ml de apă. Se da la...
Mancarica de fasole verde cu sos de rosii
Într-o cratiță adinca, se aduce la fierbere un litru de apa . Adaugăm o linguriță de sare grunjoasă și fasolea verde . Lasam să fiarba 15 minute. Treceți apoi fasolea verde in apă rece și lăsați-o la scurs într-o strecurătoare. Într-un wok sau tigaie...
Mamaliga cremoasa cu lapte si parmezan
Punem laptele la fiert cu sarea. Varsam treptat faina de porumb amestecand cu un tel. Continuati sa amestecati la foc mic pana cand mamaliga incepe sa se ingroase si sa se desprinda de peretii vasului. Adaugati smantana, amestecati. Puneti cate o lingura de parmezan ras sau bucatele,...
Friptura de porc cu caise
Pulpa o spalam si o tamponam cu un servet. Eu am cumparat-o direct de la macelar- vezi poza O gaurim in mijloc cu un cutit lung si introducem alternand cateva jumatati de caise si untul de usturoi. Legam bine cu sfoara de bucatarie Curatam si spalam legumele. Intr-un vas adanc,...
Chec cu caise
Separați albusurile de galbenusuri. Mixati albusurile cu praful de sare, pana se vor tine ca o bezea. Amestecati galbenusurile cu zaharul pana devin spumoase. Se adauga alternand uleiul, laptele amestecand in continuare. Se pune faina amestecata cu praful de copt si zaharul vanilar si...
Ciocolata "After eight" de casa
Topiți ciocolata în bain marin sau la cuptorul cu microunde.. Puneti primul strat de ciocolată. Se da la frigider timp de 20 minute. Verificati apoi c-ati acoperit toata suprafata, daca sunt gauri umpleti-le si puneti din nou la frigider. Sfaramati bomboanele de menta cu palma...
Salata cu pepene galben
Pregatim sosul vinaigrette : amestecam otetul, mustarul, sarea si piperul. La urma adaugam uleiul si frecam bine pana se obtine o crema subtire. Se spală și se scurge salata . Taiati-o bucati si puneti peste ea sosul vinaigrette. Amestecati. Se taie pepenele, scoateți semințele...
Sirop de menta de casa
Spalati frunzele de menta cand sunt inca pe ramuri. Culegeti si numarati frunzele. Puneti intr-o oala apa rece, zaharul si frunzele de menta. Se pune la fiert timp de 10 minute la foc mic. Lasati-l sa se raceasca bine timp de 4-5 ore. Filtrati si varsati siropul intr-o sticla...
Saorma cu piept de pui
Pieptul de pui taiat felii se condimenteaza cu sare si piper si cu condimentele dorite : paprika..... Se prajeste intr-o tigaie sau pe grill 3-4 minute pe fiecare parte. Se lasa sa se raceasca cateva minute, apoi se taie fasii subtiri sau mai groase, dupa preferinta. Incalziti lipiile la...
Fajitas mexicane
Curatam si taiem ceapa si usturoiul marunt. Ardeiul se curata si se taie cubulete. Calim ceapa si usturoil in uleiul de masline, adaugam ardeiul apoi carnea si revenim bine. Punem rosiile taiate cubulete si amestecam. Adaugati 1/2 pahar de apa, condimentele. Se fierbe la foc mic...
Pizza "Soare"
Dupa Tarta "Soare" va propun o varianta ...pizza. Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de apa calda si 1 lingura de faina. Lasam sa-si dubleze volumul . In castronul unde formam aluatul punem faina, maiaua si sarea. Amestecati. Adaugati...
Spaghetti cu sos Philadelphia
Curatati si tocati marunt usturoiul. Fierbeti pastele - cum obisnuiti. Intr-o tigaie puneti la-ncalzit uleiul de masline. Taiati jambonul bucatele si puneti la prajit cu usturoiul. Adaugati crema de branza, cimbrul si piperul si amestecati. La urma puneti verdeata proaspat tocata....
Creveti sotati in usturoi, ghimbir si sos de soia
Curatam creveții, lăsând doar coada. Tocam marunt usturoiul și ghimbirul. Într-un wok (tigaie), se încălzește uleiul și se prăjește usturoiul și ghimbirul. Adaugati creveții și le sotati pe fiecare parte. Adaugati sosul de soia light, uleiul de susan...
Mancarica de porc cu rosii cherry si ceapa verde
Curatam ceapa si usturoiul. Tocam marunt usturoiul si taiem fiecare ceapa in 2 (numai partea alba- partea verde o rezervam). Puneti la-ncins uleiul intr-o cratita profunda. Adaugati carnea si reveniti-o bine pe toate partile. Puneti sare si piper proaspat macinat. Adaugati ceapa,...
Cozonac - Briosa "Omida"
Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, laptele caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul . In castronul unde formam aluatul punem faina, maiaua, zaharul, oul, sarea si zaharul vanilat. Amestecati. La final adaugam untul moale si...
Biscuiti cu migdale (cu presa de biscuiti)
Incalziti cuptorul la 180°C. Puneti o hartie de copt in tava (am vazut retete unde este recomandat sa se puna biscuitii direct pe tava !?). In bolul robotului sau cu mana, se amesteca toate ingredientele pana se obtine o bula de aluat moale. Luam o parte din aluat, formam un sul si-l...
Inghetata de cirese
Scoateti simburii, taiati ciresele in 4 si le puneti pe foc cu 2 linguri de zahar timp de 5 minute. Lasati sa se raceasca si pastrati un pic din sirop pentru decorul final. Topim la foc mic ciocolata alba. Mixam smantana intai usor, apoi la viteza mai mare cat sa se...
Briose Muffins cu somon afumat
Curatati si taiati ceapa in rondele. Taiati 6 rosii in cubulete. In bolul robotului puneti somonul, branza pentru tartinat si amestecati.. Adaugati ouale, pe rand unul cate unul si contnuati sa amestecati. Puneti ceapa taiata, rosiile, condimentele, adaugati faina si amestecati toata...