Legenda spune că mititeii au fost inventați în secolul 19 într-o seară la hanul La Iordachi din București, binecunoscut pentru cârnații săi, când bucătăria a rămas fără "învelișuri".
http://leblogdecata.blogspot.fr/2015/06/mititei-mici-de-casa.html
Punem carnurile tocate cu lingurita de paprika in bolul robotului.
Framantam timp de 5 minute cu carligul pentru framantat.
Adaugam bicarbonatul, cimbrul, usturoiul pisat, sarea si piperul.
Framantam cu robotul aproximativ 5 minute. Oprim din cand in cand si aducem carnea de pe margini spre mijloc.
Adaugam apa calduta treptat si continuam sa framantam cu ajutorul robotului- viteza medie.
Cand am terminat apa ridicam un pic viteza si continuam sa framantam cam 10 minute. Verificati daca mai trebuie sare.
O presam apoi bine cu mana pentru a scoate golurile de aer.
Acoperim si dam la rece pentru 2-3 ore.
Incepem sa formam micii cu mana data prin apa rece (puteti congela o parte). Incingem bine gratarul.
Puneti micii si lasati sa se rumeneasca. Ii intoarcem pe fiecare parte. Micii trebuie sa fie bine rumeniti la exterior si suculenti la interior.
Serviti-i calzi cu cartofi prajiti si mustar.
Un deliciu............o salata alaturi este de asemenea binevenita...
Pofta Buna !!!!!!!
1
Carnea (de preferinta pulpa) trebuie sa fie proaspat tocata in casa sau cumparata proaspat tocata de la macelar.
2
trebuie sa fie bine rumeniti la exterior si suculenti la interior
3
puteti congela o parte din ei