Desert cornulete cu rahat

de Geanina87 in Dulciuri, 11 Ian 2015 | 42996 vizualizari

 

Imi ramasese niste rahat de la cozonacii facuti pentru Craciun si am zis ca trebuie sa prestez niste cornulete. Reteta e de la cumnata mea, doar ca in loc de untura, eu am pus margarina. Se fac rapid si sunt tare bune.

 

INGREDIENTE

  • 250 g margarina (untura sau unt) 
  • 500 g faina
  • 1 pliculet de praf de copt
  • 3 galbenusuri
  • coaja de lamaie
  • 3-4 linguri cu smantana
  • 1 praf de sare
  • rahat
  • zahar pudra
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete cu rahat:

Din ingredientele de mai sus (fara rahat si zahar pudra) se face un aluat nelipicios. Luam cate o bucata mica, o intindem cu sucitorul pe masa de lucru si o taiem in triunghiuri ca in imagine. Pe fiecare triunghi punem cate o bucatica de rahat si rulam.

Asezam cornuletele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 15-20 minute (depinde de cuptor). Cand sunt gata, trecem cornuletele fierbinti prin zahar pudra.

TIPS-URI

1

Eu am folosit Rama Experta Savoare de Unt in loc de untura.

2

Cornuletele se mai pot umple si cu miez de nuca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete cu rahat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornuri cu rahat