Frigarui japoneze Tsukune teriyaki

de Catalina L in Mancaruri cu carne, 6 Iun 2015 | 4600 vizualizari

 

Preferatele mele..........


« Tsukune » つくね este corespondentul japonez al chiftelelor; ele se pot prepara din carne de vita, porc sau pui .

 

INGREDIENTE

  • 1 praz - partea alba cam 150 gr
  • 350 gr de carne tocata (pui, curcan, porc, vitel....)
  • 2 linguri de sos soia light
  • 2 linguri de sos soia dark
  • 1 lingurita de zahar
  • piper proaspat macinat
  • 1/2 lingurita pudra de ghimbir
  • 2 felii de paine
  • 1 lingura de ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frigarui japoneze Tsukune teriyaki:

Taiati prazul in rondele fine. Puneti painea la-nmuiat. O scurgeti si o puneti intr-un castron.

Adaugati carnea, prazul, sosul de soia light, zaharul, piperul si ghimbirul.

Amestecati bine si dati la rece 1 ora.
Faceti chiftelute mici si rotunde. Dati-le prin sosul de soia dark.

Puneti-le la prajit intr-o tigaie cu un pic de ulei.
Cand sunt colorate un pic adaugati 3-4 linguri de apa.
Sosul trebuie sa se ingroase si chiftelutele trebuie sa se rumeneasca bine.
Lasati un pic sa se raceasca. Faceti frigaruile si puneti peste ele sosul ramas in tigaie. Serviti cald.......

Puteti sa adaugati ca garnitura :
- Orez  -reteta aici
Taietei- Nouilles chinezesti
Orez Cantonez- Chinezesc

In acelasi timp am facut Frigarui Yakitori - reteta aici

Pofta Buna !!!!!

TIPS-URI

1

lasati la marinat carnea cruda o ora la rece

Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui japoneze Tsukune teriyaki" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

alilianaa 1

06.06.2015, 20:45

mihaelar63 1

06.06.2015, 23:44

Ador ,, altfel'' de chiftele

mirela0911 1

07.06.2015, 13:53

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Souvlaki de pui (sau de porc)