Tort botez "Andrei"

de claudiaO in Torturi, 10 Oct 2014 | 4410 vizualizari

 

Un tort facut cu drag, pentru botezul "finutului" nostru Andrei. O combinatie placuta intre scortisoara, afine si menta...

 

INGREDIENTE

  • Blat 1:
  • 200 gr ciocolata
  • 100 gr unt
  • 2 lingurite de ness dizolvate cu o lingurita de apa calda
  • 2 oua
  • 100 gr zahar
  • 1 cana de nuca prajita si tocata cu cutitul
  • 1/2 cana de faina
  • un varf de cutit de sare
  • esenta de vanilie
  • Blat 2:
  • 5 oua
  • 5 linguri de ulei
  • 5 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 1plic de pref de copt
  • esenta de vanilie
  • Blat 3:
  • 5 oua
  • 5 linguri de ulei
  • 5 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 1 lingura de cacao neagra
  • 1plic de pref de copt
  • esenta de rom
  • Crema 1:
  • 3 cutii Almete cu smantana
  • 180 gr zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 120 gr unt
  • 1 lingurita de scortisoara
  • Crema 2:
  • 400 ml smantana dulce +2 plicuri intaritor de frisca
  • dulceata-jeleu de afine, facuta din 500 gr afine proaspete amestecata cu 250 gr zahar si o lingura cu varf de amidon - tinute pe foc pana s-a ingrosat compozitia
  • Crema 3:
  • 400 ml smantana dulce + 2 plicuri intaritor de frisca
  • 200 ml lapte dulce
  • a cana de menta proaspata
  • 2 linguri de amidon
  • zahar dupa gust
  • Decor: Jeleuri ursuleti si decorul ursulet cu litere facut din ciocolata topita "desenata " pe pergament.
Portii: 25
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort botez "Andrei":

Blat 1:

Topim ciocolata cu untul si nessul, dupa care o lasam sa se raceasca putin;adaugam zaharul, apoi ouale pe rand si mixam dupa fiecare. Punem faina amestecata cu sarea si la sfarsit punem nuca si amestecam cu o spatula. Intindem compozitia in tava 30x40cm acoperita cu hartie de copt si dam la cuptor pt cca 15-20 minute

Blat 2:

Separam ouale; galbenusurile le frecam cu uleiul; albusurile le batem spuma tare, adaugam zagarul cate putin si batem in continuare; adaugam in fir subtire galbenusul, apoi punem faina amestecata  si praful de copt.Punem si esenta de vanilie. Dam la cuptor in tava de 30x40cm acoperita cu hartie de copt pt cca 20-30 minute.

Blat 3:

Separam ouale; galbenusurile le frecam cu uleiul; albusurile le batem spuma tare, adaugam zagarul cate putin si batem in continuare; adaugam in fir subtire galbenusul, apoi punem faina amestecata cu cacaoa si praful de copt.Punem si esenta de rom. Dam la cuptor in tava de 30x40cm acoperita cu hartie de copt pt cca 20-30 minute.

Crema 1:

Miixam crema de ALmete cu untul moale pana obtinem o crema pufoasa; punem zaharul,scortisoara si esenta de vanilie si amestecam usor.

Crema 2:

Dupa ce preparam dulceata -jeleu o lasam sa se racesca complet; intre timp batem frisca cu intaritorul, apoi vom amesteca cu dulceata-jeleu.

Crema 3:

Punem laptele pe foc impreuna cu menta proaspata si fierbem ca la ceai, apoi puenm o farfurie deasupra si mai lasam sa infuzeze vreo 20 minute.Scoatem frunzele de menta, adaugam amidonul si zahar dupa gust si punem la foc pana se ingroasa ca o budinca. Dupa infuzare, laptele se coloreaza in verde; daca se doreste culoarea mai intensa se mai poate adauga colorant Wilton verde - eu am pus un varf de scobitoare dupa ce s-a facut budinca .Lasam budinca la racit, apoi o amestecam cu frisca batuta bine impreuna cu intaritorul de frisca.Culoarea finala a cremei a fost un vernil pal.

Pana am asamblat tortul, cremele au stat la frigider.

Asamblare:

Peste blatul cu nuca am pus crema de almete cu scortisoara,apoi urmeaza baltul de vanilie si crema de afine, iar ultimul se pune blatul de cacao cu crema de menta, cu care am ibracat si marginile tortului.

Am topit ciocolata la microunde si am trasat modelul la intamplare :) nu inainte de a monta ursuletul Andrei .

La final am decorat cu jeleuri ursuleti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort botez "Andrei"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu afine, ciocolata alba si crema de lamaie