Daca tot au fursecarit fetele de pe aici saptamana trecuta, parca mi-au facut si mie pofta, asa ca , ieri am trecut si eu la fursecarit impreuna cu baietelul meu.
Spargem ouale intr-un castron si frecam impreuna cu zaharul pana se albesc.Adaugam uleiul cate putin si amestecam cu lingura pana se incorporeaza tot; adaugam bicarbonatul stins, esenta si coaja de portocala;punem si semintele si stafidele si amestecam bine;incepem sa punem faina putin cate putin, pana obtinem o compozitie vartoasa.
Punem hartie de copt in tava si formam cu lingurita inmuiata in apa gramajoare;lasam distanta cca 2 cm intre ele.Punem cateva bobite de stafide deasupra si dam la cuptorul incins pt 15 minute-trebuie sa se rumeneasa usor pe margine;lasam in tava sa se raceasca putin, apoi le scoatem pe un platou.Daca le scoatem calde riscam sa le rupem ptr ca sunt foarte fragede.
Dupa ce se racesc bine devin crocante...numai bune de servit langa o cana cu lapte cald.