O reteta de toamna, plina de culoare si savoare , pe care am gasit-o pe blogul Laurei Laurentiu, si pe care am mai adaptat-o nitel , ca na...nu se putea sa nu imi bag degetelele :P
Curatam bine toate legumele.Ceapa o taiem solzisori, iar restul legumelor le taiem cuburi mari de cca 2 cm. Usturoiul il zdrobim bine si il frecam cu 2 linguri de ulei si putina sare.
Punem toate legumele intr-un vas incapator,turnam uleiul, usturoiul, rozmarinul cimbrul, sare si piper si amestecam bine ca sa se combine aromele.
Punem intr-o tava de yena inalta si dam la cuptor acoperit cu o folie de aluminiu pt cca 1 ora. Scoatem tava din cuptor, indepartam folia cu grija, stropim legumele cu cele 3 linguri de otet si prelingem merea. Amestecam usor ca sa se unga bine cu miere si mai dam la cuptor pt inca vreo 5-10 minute. Servim ca atare sau langa o fripturica buna.
Pofta buna!