Daca tot mi-am sarbatorit sotul in acest week end, nu se putea sa nu ii fac si un tort.
De acesta data am incercat ceva nou, crema cu nuci...rezultatul ...super bun!
Mai intai separam ouale; galbenusurile le frecam cu o lingura cu uleiul, iar albusul il batem spuma tare cu praful de sare. Dupa ce s-au batut bine, adaugam cate putin din galbenus, iar la final adaugam faina si esenta de vanile. Tapetam o tava de 30x40 cu hartie de copt si dam la cuptor pt cca 20-25 minute. Pentru sigurnata facem testul cu scobitoarea.
Prajim putin nuca si indepartam foitele maron;dupa ce s-a racit bine o macinam fin la robot. Smantana o amestecam usor cu zaharul si o batem pana obtinem o frisca densa, apoi dam la rece.
Budinca o pregatim dupa instructiunile de pe plic si o lasam sa se raceasca bine. Amestecam frisca cu nuca si romul, apoi incorporam budinca de vanilie.
Dupa ce s-a racit blatul, il taiem in 3 fasii egale. Ungem fiecare foaie cu sirop din dulceata apoi punem crema de nuca. Rulam si asezam sulul in picioare.In continuare procedam la fel si cu celelelate 2 fasii de balt si le asezam in continuarea primului sul. Imbracam tortul in crema ramasa si il orman dupa preferinta;eu am optat pt cateva bobite de visine si niste dungute cu sirop. mergea si o bordura cu nuca macinata dar nu am mai avut ;)
Se lasa la rece cateva ore bune sau cel mai bine peste noate.
Pofta buna!