Tort cu crema de nuci si rom

de claudiaO in Torturi, 10 Noi 2014 | 4731 vizualizari

 

Daca tot mi-am sarbatorit sotul in acest week end, nu se putea sa nu ii fac si un tort.
De acesta data am incercat ceva nou, crema cu nuci...rezultatul ...super bun!

 

INGREDIENTE

Blat:
  • 5 oua,
  • 5 linguri ulei,
  • 5 linguri cu zahar tos,
  • un praf de sare,
  • 5 linguri cu faina;
  • 1 lingurita de esenta de vanilie
Crema:
  • 400 gr nuca,
  • 1 plic de budinca de vanilie,
  • 600 gr smantana dulce 30%,
  • 2 plicuri intaritor de frisca,
  • 2 linguri esenta de rom,
  • 120 gr zahar pudra vanilat
Sirop:
  • dulceata de visine
decor: cateva visine din dulceata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de nuci si rom:

Mai intai separam ouale; galbenusurile le frecam cu o lingura cu uleiul, iar albusul il batem spuma tare cu praful de sare. Dupa ce s-au batut bine, adaugam cate putin din galbenus, iar la final adaugam faina si esenta de vanile. Tapetam o tava de 30x40  cu hartie de copt si dam la cuptor pt cca 20-25 minute. Pentru sigurnata facem testul cu scobitoarea.

Prajim putin nuca si indepartam foitele maron;dupa ce s-a racit bine o macinam fin la robot. Smantana o amestecam usor cu zaharul si o batem pana obtinem o frisca densa, apoi dam la rece.

Budinca o pregatim dupa instructiunile de pe plic si o lasam sa se raceasca bine. Amestecam frisca cu nuca si romul, apoi incorporam budinca de vanilie.

Dupa ce s-a racit blatul, il taiem in 3 fasii egale. Ungem fiecare foaie cu sirop din dulceata apoi punem crema de nuca. Rulam si asezam sulul in picioare.In continuare procedam la fel si cu celelelate 2 fasii de balt si le asezam in continuarea primului sul. Imbracam tortul in crema ramasa si il orman dupa preferinta;eu am optat pt cateva bobite de visine si niste dungute cu sirop. mergea si o bordura cu nuca macinata dar nu am mai avut ;)

Se lasa la rece cateva ore bune sau cel mai bine peste noate.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de nuci si rom" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu nuci, migdale si crema cu ness ( Reteta cu nr.900 )